Scenariu si realitate

Scenariu si realitate

0 241


Imaginati-va urmatorul scenariu pe care tatal meu il prezenta cand venea vorba de birocratie. Un tip pune mana pe un izvor cu apa minerala si angajeaza doi oameni. Unul tine sticla sa se umple, celalalt pune dopul. Si pe langa acestia doi ia fiinta aparatul administrative: director general, vreo trei directori adjuncti – azi le zicem manageri – contabil si inginer sef, servicii contabilitate-financiar, plan, organizarea muncii,administrativ, si toate celelalte.


Postrevolutionar, parca urmand ideea acestui scenariu, multe institutii s-au divizat, fiecare tandara dezvoltandu-se intr-o regie, companie sau societate comerciala cu structurile de rigoare.


De pilda fostul P.T.T.R. a facut patru pui: Compania Posta, Romtelecom, Societatea de Radio si Societatea de Televiziune. Nu pretind sa? fi scris corect noile titulaturi, dar nu asta conteaza. Conteaza faptul ca fiecare dintre ele are un aparat administrative propriu, asa ca inmultiti initialul cu patru si veti vedea cati ard gazul pe banii nostri. Si ca fostul P.T.T.R. este si C.F.R.-ul si cine stie cate altele.


Hazliu scenariul, amara realitatea !


?


Dan Bota ?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.