Scenariu conservator: Berceanu premier

Scenariu conservator: Berceanu premier

0 241

Nu numai dusmanii liberalilor, liberal-democratii, sau democratii vad anticipatele ca o data tot mai apropiata, ci si cei care nu demult faceau parte din echipa lui Tariceanu.


Conservatorii, prin vocea secretarului general-adjunct, Codrin Stefanescu, sunt de parere ca Guvernul Tariceanu isi numara ultimele zile, iar urmatorul premier va fi Radu Berceanu, care va conduce Executivul provizoriu, pana la declansarea alegerilor anticipate.


Stefanescu a sustinut ca democratul Radu Berceanu „isi face incalzirea” si se pregateste pentru a deveni viitorul premier, intr-o formula de tranzitie, pana la declansarea alegerilor anticipate, desi aceasta solutie nu este neaparat impartasita si de presedintele PD, Emil Boc. Dupa alegeri, postul de premier va fi luat de Theodor Stolojan, a mai afirmat Stefanescu.


„Theodor Stolojan declara tot mai des, ca PLD, desi nu este infiintat, este pregatit sa intre la guvernare, iar in cazul alegerilor anticipate, este de acord sa impartaseasca aceasta responsabilitate, in conditiile in care viitorul premier va fi de la PD. Ceea ce este fals. Domnul Stolojan minte. Cu totul altcineva este pregatit pentru a prelua functia de premier in acesta perioada de tranzitie, care poate fi usor de inlocuit, un om disciplinat, care sa duca greul dupa guvernul Tariceanu si apoi sa predea stafeta omului care este impus pentru aceasta functie”, a aratat Stefanescu.


?


In opinia lui Codrin Stefanescu, declaratia presedintelui executiv al PD, Adriean Videanu cu privire la introducerea in Executiv a unui „ministru platformist”, nu a fost o „gafa”. „Eu cred ca doresc sa il enerveze pe Tariceanu de asemenea maniera, anuntandu-l ca il aduc pe Stolojan la guvernare, doar-doar premierul actual va pleca de bunavoie. Si este un semnal pentru ceilalti nehotarati din PNL, care nu au facut pasul catre platformisti”, a mai aratat secretarul general adjunct al PC.


?


Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ca, daca se va initia o restructurare guvernamentala, „ar fi corect” ca un ministru ca provina din PLD, desi sansele de realizare a acestei numiri sunt mici din cauza „atitudinii subiective” a PNL.


?

La randul sau, presedintele provizoriu al PLD, Theodor Stolojan, a declarat ca, daca dupa o eventuala restructurare a Guvernului, premierul este din PD, atunci PLD va lua in considerare „posibilitatea de a colabora”. Altfel, considera liberal-democratii, problema participarii PLD la guvernare nu se poate pune atat timp ca premier este Calin Popescu Tariceanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.