Scenariile PSD de impozitare diferentiata

Scenariile PSD de impozitare diferentiata

0 74

Scenariile de impozitare diferentiata luate in calcul de PSD se afla inca in varianta de lucru, majoritatea includ cote mai mici de 16% (respectiv 15%) pentru salariile mici si mijlocii, iar cresterea pentru venituri foarte mari nu depaseste 25% in variantele din prezent, scrie Adrian Nastase, pe blogul lui, dupa ce o parte a presei centrale a vorbit despre o cota de impozit de 40% pentru salariile mari.
„Grila de impozitare diferentiata este calculata, in aceste zile, pentru a stimula angajarea si mentinerea locurilor de munca si nu pentru a creste impozitarea. PSD va prezenta pana pe 16 octombrie variantele de impozitare diferentiata pe care efectueaza calcule bugetare, impreuna cu setul de deduceri pentru persoanele fizice, reducerea CAS-urilor cu 3% si de mutare a accentului impozitarii de pe munca si salarii pe capital si speculatii financiare”, precizeaza Nastase.
Presedintele Consiliului National al PSD spune ca partidul „va tine cont de principiul scaderii impozitarii muncii” si ca in prezent „exista mai multe scenarii pe care specialistii cu care colaboram fac simulari”.
In plus, acest sistem „presupune deduceri ample si reduceri ale contributiilor sociale”.
„Unii dintre colegi au propus chiar ca nivelul maxim sa fie 18%, aducand argumente. Este adevarat ca intr-o varianta mai veche, nivelul maxim era 40%. In opinia mea, riscul in cazul unei astfel de solutii ar fi, evident, evaziunea”, subliniaza Nastase.

Pana la anuntarea solutiei alese, „speculatiile vor continua”, adauga Nastase.
„Dar, aviz amatorilor: nu renuntam la acest principiu. Principiul abordarilor unice (cota unica, taieri unice, poveri unice) este gresit si ii loveste pe cei cu venituri mici si pe cei din clasa de mijloc. Ceea ce nu e corect”, incheie fostul premier.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.