Scartz Maritzo!

Scartz Maritzo!

0 120

Cand are de ascuns o gaura, presedintele sapa langa ea alta!


De cate ori i se zgaltaie scaunul, isi compune o mina grava, isi anunta cu mare tam-tam un discurs, facandu-ne sa tremuram de teama unei alerte rosii si ne spune cu o voce emotionata, serioasa, preocupata…cat costa laptele, cat de nesimtiti sunt unii si ce sistem ticalosit joaca in piesa “Conducerea tarii”.


Probabil cand ii vad figura stoarsa de gravitatea discursului si distorsionata de grija natiunii, gospodinele se inmoaie fleasca, li se arde prajeala si jura pe capacul de la cratita sa-l voteze pe Base pana-n panzele albite cu cnsAS.


E o vorba ca ulciorul nu merge de multe ori la apa. La Basescu merge. Cand in apa, cand afara, cand in apa, cand afara, intr-un ritual neobosit de adormit constiinte!


Un cunoscut, imi spunea cata consistenta au discursurile, cat adevar contin, din ala de vor masele sa-l auda! Pai sa-si tina discursul la coada de la circumscriptia fiscala, la impozite, sau la Casa de pensii!


Dar unde vreau sa bat: la discursul din Parlament! Basescu era asteptat acolo pentru a-si prezenta scuze, ?el s-a dus, anuntat ca printul la bal, sa vorbeasca, asemeni lui Rica Venturiano, despre puii de lei si mama lor- ?Urbea (sau Udrea, cum vreti). Asadar, ce-a avut presedintele de comunicat de-au fugit conationalii de la servici ca-n zilele de meci international si de ce s-a dus el in Parlament? ?Ca sa se mire ca Veta la cinematograf, ca unele firme au beneficiat de niste facilitati si altele nu. Exact! Conform dezvaluirilor facute de presa, firma de inghetata a Presedintelui, Prod Cros S.R.L., unde sunt scosi la inaintare ?fratele si sotia lui Traian Basescu a beneficiat de un credit pe care nu l-a rambursat in totalitate, restantele de plata fiind ulterior preluate la datoria de stat. Cum sta treaba cu nedreptatea? Dar sa te feresca Dumnezeu de usuratica devenita mare doamna si femeie serioasa!


Altceva, ce-a mai avut de comunicat Presedintele? Ca fondurile europene se dau clientilor politici, ca informatia pleaca dirijat spre prietenii oamenilor politici, ca taranii n-au nicio sansa sa afle conditiile de obtinere a creditelor? Si cine are informatiile? Nu cumva Ministerul Integrarii Europene, unde ministru este Anca Boagiu, o apropiata a Presedintelui? Degeaba apari la televizor de trei ori pe zi inainte de masa si dai comunicate de presa si despre culoarea lenjeriei intime, daca exact stirile importante scapa, fara sa existe un sistem de popularizare! Cate faxuri trimite MIE Primariilor cainate de Presedinte? Aaa, ca veni vorba, reprezentantii unei firme, nu dau nume acum, voi toca subiectul pe indelete, insarcinate sa supravegheze derularea unor programe PHARE, au afirmat , in sediul unei Primarii din judetul Bacau, ca MIE i-a trimis sa intocmeasca niste caiete de sarcini! Pardon! Alea le intocmeste autoritatea contractanta, cu sprijinul unor specialisti in domeniu, dar profitand de umbrela MIE, firma respectiva a tinut mortis sa castige cateva milioane bune. O colaborare cu o firma de proiectare in domeniul proiectului?ar fi fost cea mai indicata pentru caietele de sarcini, dar…cine se pune cu MIE? Si vorbim de egalitatea de sanse! Domnu Presedinte, m-ati induiosat si pe mine, imi atarna lacrimile de gene si de-abia ma abtin!


In fine, sa trecem la miezul discursului, votul uninominal. Suna a “dau un Parlament pentru o suspendare”. Parlamentul vrea referendum pentru suspendare, Basescu o intoarce: ba referendum pentru uninominal. Mizand pe teama multor parlamentari ca nu vor intra in Parlament, Basescu incearca sa le potoleasca elanul suspendarii, astfel incat sa nu mai fie niciun referendum, nici cu suspendarea, nici cu votul uninominal.


Ar mai fi un comentariu, nu cumva prin vor uninominal Presedintele intelege o singura lista cu un singur nume, respectiv Traiaaaan Baseeeeescu? Inainte ii zicea dictatura! Dar cate nu s-au schimbat in ultimii 17 ani, chiar Presedintele recunoaste asta! Just! Din tot ce s-a schimbat, mai mult si mai mult imi plac Mall-urile! Mda, si votul uninominal!


Imi pare rau de prietenii care vad profunzimi in speech-ul prezidential, eu vad un fel de Scartz Maritzo!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.