Scannere pentru identificarea drogurilor pe Henri Coanda

Scannere pentru identificarea drogurilor pe Henri Coanda

0 77

??????????? Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a facut ca tara noastra sa devina o tinta importanta pentru traficantii de droguri. Majoritea traficantilor folosesc cetatenii? romanii care muncesc in strainatate pe post de carausi. Conform datelor Ministerului Internelor si Reformei Administrative, zilnic, cel putin un roman este prins, in lume, transportand droguri.


??????????? In incercarea de a stopa aceste operatiuni ilegale, Aeroportul Henri Coanda urmeaza sa fie dotat cu scannere capabile sa identifice drogurile ascunse in corpul uman in doar cateva secunde, fara a afecta starea sanatatii persoanelor investigate.

??????????? Scannerul afiseaza o imagine tridimensionala pe monitor care va arata daca persoana investigata ascunde droguri in propriul corp. Controlul poate fi facut si femeilor insarcinate si nu dureaza decat cateva secunde. Aeroportul Henri Coanda va fi primul care va fi dotat cu un asemenea aparat, iar in celelalte aeroporturi din tara vor exista scannere in maximum o luna. Costurile pentru achizitionarea aparatelor se ridica la 1,3 milioane de euro si vor proveni de la Politia Olandeza, ca recompensa pentru ajutorul acordat de romani in rezolvarea unor cazuri.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.