Scandalul Schengen (2) Baconschi: Nu am niciun motiv pentru a-mi prezenta demisia

Scandalul Schengen (2)
Baconschi: Nu am niciun motiv pentru a-mi prezenta demisia

0 90

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a declarat joi, pentru Agerpres, ca nu are niciun motiv profesional sau moral pentru a-si prezenta demisia, in contextul recentelor speculatii din mass-media cu privire la o posibila amanare a aderarii Romaniei la spatiul Schengen.
„Nu am niciun motiv profesional sau moral pentru a-mi prezenta demisia. MAE, ca minister de linie in acest proces (de aderare la Schengen – n.r.), si-a indeplinit in totalitate sarcinile. Am raspuns (miercuri, la TVR – n.r.) la intrebarea unui jurnalist care cita niste voci, inclusiv din coalitie, care ar fi cerut demisia mea si i-am spus ca, intr-o tara plina de contradictorii, nu se ia o asemenea decizie pe baza unor sustineri individuale”, a precizat seful diplomatiei romane.
El a subliniat ca ar accepta sa-si dea demisia daca seful Guvernului din care face parte i-ar cere acest lucru. „Daca seful Guvernului din care fac parte mi-ar cere asa ceva, am spus ca as accepta (sa demisioneze – n.r.), chiar daca, din punctul de vedere al ministerului pe care-l conduc, toate temele noastre Schengen sunt indeplinite”, a explicat Baconschi.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.