Scandalul gunoialelor a băgat Prefectura in şedinţă

Scandalul gunoialelor a băgat Prefectura in şedinţă

0 102

De altfel, probleme între cele două firme sunt vechi de câţiva ani,  iar acum Prefectura Braşov a mediat conflictul între cei doi operatori economici.
Prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii a organizat ieri o întâlnire cu reprezentanţii a două societăţi comerciale  precum şi cu primarii din Hărman, Teliu, Vama Buzăului şi administratorul public al comunei Prejmer dar şi cu angajaţi ai Gărzii de Mediu.
Asta deoarece Fin-Eco reluat interdicţia de a depune deşeurile menajere la groapa de gunoi ecologică a acesteia către firma de salubritate Hidro-Sal Com (care colectează deşeurile din cinsprezece localităţi aflate pe teritoriul comunelor Vama Buzăului, Prejmer, Teliu, Hărman)  motivul fiind acelaşi: facturile restante.
De altfel, probleme între cele două firme sunt vechi de câţiva ani,  iar acum Prefectura Braşov a mediat conflictul între cei doi operatori economici.

Asta poate şi pentru că braşovebii s-au cam săturat de duhoare care bântuie haotic oraşul de sub Tâmpa. Vedeţi si articolul: Duhoarea din oraş a scos oamenii la protest!

Hidro-Sal, care are ca asociaţi primăriile Prejmer, Vama Buzăului, Hărman şi Teliu, a sesizat instituţia prefectului că Fin-Eco i-a restricţionat accesul la depozitul de deşeuri. La rândul său, Fin-Eco acuză existenţa unor restanţe la plată din partea Hidro-Sal.
După ce a ascultat ambele părţi, prefectul Braşovului a declarat: „problema este că, practic, există un cerc vicios: cetăţenii plătesc cu întârziere taxa de salubritate către primării, primăriile plătesc, la rândul lor, cu întârziere, către Hidro-Sal, iar aceasta acumulează restanţe la Fin-Eco.
În orice caz, restricţionarea accesului operatorului de salubritate la  depozitului de deşeuri nu rezolvă problema, ci, dimpotrivă, creează una gravă, de mediu, afectând mai multe comunităţi din judeţ. Acesta este motivul care m-a determinat să încerc o mediere între părţi”,  a spus acesta.

Soluţie la mintea cocoşului: când primeşte banii de la primării Hidro-Sal să achite bani către Fin-Eco

Prefectul a precizat că precizat că „soluţia pe care am propus-o şi care a fost agreată de cei doi operatori, precum şi de reprezentanţii celor patru primării, este ca Hidro-Sal să achite debitul imediat ce i se deblochează contul, având disponibilă suma după ce primăriile au virat banii la finele lunii decembrie, iar Fin-Eco să-i permită accesul la depozitul de deşeuri. Ulterior, va avea loc o întâlnire a conducerilor celor două societăţi şi a primarilor din cele patru comune, pentru a identifica o soluţie pe termen lung, astfel încât să se evite în viitor o situaţie similară, care să afecteze cetăţenii şi mediul”.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.