Scandalul din culturism a ajuns la DNA! Gicu Sfintes in lupts cu...

Scandalul din culturism a ajuns la DNA!
Gicu Sfintes in lupts cu mafia din culturism!

0 664

Gicu Sfintes, patron al unui club de culturism si fost vicepresedinte al federatiei din Romania si presedinte de onoare al celei din Republica Moldova, spune ca se lupta cu mafia din culturins de ani intregi. Brasoveanul a dat in judecata federatia pentru ca ar fi emis carnete false de antrenor si de instructor

Gicu Sfintes, patron al unui club de culturism si fost vicepresedinte al federatiei din Romania si presedinte de onoare al celei din Republica Moldova, spune ca se lupta cu mafia din culturism de ani intregi. Brasoveanul a dat in judecata federatia pentru ca ar fi emis carnete false de antrenor si de instructor.
Centrul National de Formare si Perfectionare a Antrenorilor (CNFPA) – singurul care poate emite diplome de antrenor – a trimis un raspuns potrivit caruia doua persoane nu au urmat cursurile scolii desi figureaza in evidente ca antrenori.
Procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov, la propunerea inspectorului principal Florica Birladeanu, a clasat insa dosarul. Nemultumit, Gicu Sfintes a facut plangere impotriva deciziei de clasare si este decis sa mearga chiar si la DNA.
Sfintes spune ca, din 1991 si pana in prezent, au fost emise peste 3.000 de carnete de instructor false si peste 50 de carnete de antrenor unor persoane care nu au urmat cursurile Centrul National.
Legea spune ca Federatia nu poate organiza cursuri de antrenor sau instructor, insa Sfintes acuza ca a avut loc o modificare ilegala de statut, prin care se specifica faptul ca federatia poate organiza cursuri de instructor in colaborare cu CNFPA. Astfel ar fi aparut cele cateva mii de carnete de instructor emise de federatie.
„In ceea ce priveste mentiunea dumneavoastra ca Federatia Romana de Culturism si Fitness ar fi organizat cursuri pentru calificarea de instructor de culturism si fitness in colaborare cu Centrul Naticulturist1onal de Formare si Perfectionare a Antrenorilor, va aducem la cunostinta ca CNFPA nu a organizat niciodata astfel de cursuri in colaborare cu FR de Culturism si Fitness”, se precizeaza in raspunsul trimis lui Sfintes de catre Centrul de Formare.
Cu toate acestea, dosarul a fost clasat. Sfintes o acuza pe Florica Birladeanu, politista care ar fi trebuit sa efectueze ancheta, ca nu si-a facut datoria, dupa ce singurul audiat a fost el, in calitate de parat.
Politistii spun ca, din lipsa de probe, ei au propus clasarea cazului, iar procurorul a fost de acord.
Sfintes a depus plangere la Parchet si la DNA, deoarece considera ca politista nu a anchetat cazul si a trimis mult prea usor dosarul spre clasare. Antrenorul brasovean de culturism poarta un adevarat razboi cu federatia.
Clubul sau a fost exclus pentru ca Sfintes nu ar fi avut un comportament corespunzator. Fostul culturist a dat federatia in judecata si a obtinut o decizie definitiva si irevocabila prin care aceasta era obligata sa primeasca din nou in organizatie clubul, care a obtinut si Certificatul de Identitate Sportiva. Desi a trimis cotizatia pe adresa federatiei, aceasta i-a returnat banii si i-a raspuns ca nu recunoaste clubul, in ciuda deciziei instantei.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.