Scandalul din CL Predeal continua

Scandalul din CL Predeal continua

0 111

Pierderea majoritatii de catre primarul din Predeal a iscat o adevarat isterie la PD-L. Faptul ca Primarul nu si-a putut face jocurile, intrucat nu mai dispune de numarul de voturi necesar ca sa-si treaca hotararile de partid, l-a determinat sa actioneze pe cai extrem de ciudate. Bazandu-se pe niste intelegeri de culise, liderii PD-L s-au dus cu o falca in cer si cu una in pamant la sefii partidelor mici care au reprezentanti in CL Predeal, PNG-CD si Partidul Ecologist Roman, cerandu-le excluderea din partid a consilierilor care nu voteaza la ordin. In cazul PER s-a ajuns atat de departe incat s-a cerut nu doar excluderea consilierului Alina Bordea, ci si a urmatoarei clasate, cunoscuta opozanta a primarului, astfel incat locul sa fie luat de al treilea de pe lista PER, un om cu care primarul din Predeal a avut discutii si care parea mai maleabil. Intrucat la nivel de filiala locala si la nivel de judet ecologistii s-au opus excluderilor consilierilor din partid (care ar fi atras dupa sine pierderea mandatelor ), a sosit de la centru o excludere in grup dispusa cu de la sine putere de Biroul Permanent Central al PER redus la persoana presedintelui Danut Pop, care s-a facut pres in fata PD-L.
Problema este ca excluderea doameni Bordea, consilier locla PER este nestatutara, s-a facut invocandu-se prevederile unui statut care nu are hotarare judecatoreasca si cu incalcarea grava a prevedrilor acestuia prin excedarea organisemelor care ar fi putut sa se pronunte in ce-o priveste pe Bordea, respectiv Biroul Executiv Local si Biroul Executiv Central. In plus, consilierul Bordea a contestat hotararea, aceasta fiind suspendata pana la solutionare, iar organizatia locala din Predeal a PER si cea judeteana si-au spus cuvantul: nu sunt pentru excluderea din partid a doamnei Bordea.
Cei asa-zis exclusi au participat la sedinta CL unde s-a adoptat bugetul si unde s-a hotarat schimbarea viceprimarului, fapt ce a atras nemultumirea democrat liberalilor, care inainte de sedinta, au apelat la personalitati de marca din judet pentru ca bugetul sa fie adoptat. Acum scandalul a ajuns pe masa Prefecturii, ai carei juristi analizeaza situatia, care cica, ar fi ilegala, fiindca la vot au fost trei consilieri care si-au pierdut mandatul. Pardon? Si in CL Brasov cum este?Nu cumva sunt consilieri PNL care nu-si pot prelua functiile, in locul lor fiind introdusi in CL oameni carora li s-a retras sprijinul politic. Cred ca Brasovul ar trebui sa fie discutat mai degraba decat Predealul, iar PD-L trebuie sa inteleaga ca un om nu este egal cu un partid si ca omul ala, fie si presedinte aservit, nu poate face ce vrea el.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.