Scandal politic PD-PNL pe Cardiologie in Brasov

Scandal politic PD-PNL pe Cardiologie in Brasov

0 85

Presedintele Casei deAsigurari de Sanatate a Judetului (CASJ) Brasov, consilierul municipal Paul Becheanu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa a PNL Brasov, ca hotararea Consiliul Local Brasov prin care s-a aprobat asocierea intre Municipiul Brasov si firma Cardioexprest SRL Timisoara pentru realizarea unui Centru de Cardiologie si Ciahirurgie Cardiovasculara este lovita de nulitate. Asta pentru ca, spune Becheanu, municipiul nu are nici o calitate juridica in acest caz.


Consiluiul Local Brasov a aprobat luni, in sedinta ordinara, asocierea Municipiul Brasov si societatea Cardioexpert SRL din Timisoara, pentru realizarea unui Centru de Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara privat in cadrul Spitalului Tractorul, unde funtioneaza Clinica de Cardiologie din municipiu, investitorul, repectiv firma timisoreana, promitand sa investeasca nu mai putin decat sase milioane de euro pentru doatrea si amenajarea spatiului


Prin adresa inregistrata la Primaria municipiului Brasov sub nr. 45976/2007 a SC Cardioexpert SRL Timisoara, s-a solicitat realizarea unui parteneriat, prin asocierea cu municipiul Brasov, in vederea realizarii unui „Centru de Cardiologie si Chirurgie Cardiovasculara” in cadrul Spitalului Tractorul, societatea urmand a asigura reamenajarea spatiilor si dotarea tehnica cu aparatura si echipamente de ultima generatie.


Reprezentantul Cardioexpert, Bogdan Mut, specialist in cardiologie, a prezentat proiectul alesilor locali si dupa mai multe dicutii mai mult sau mai putin in contradictoriu, plenul consilierilor a decis, cu 17 voturi pentru, unul impotriva si cinci abtineri, asociirea municipalitatii cu respectiva firma.


Aesii locali liberali s-au abtinut de la vot, motivand ca locatia aleasa nu este buna. Consilierul Paul Becheanu (PNL), care este si presedintele Casei de Asigurari de Sanatate a Judetului Brasov a votat chiar impotriva.


„Sectia de Cardiologie din spitalul Tractorul apartine Spitalului Judetean. Astfel, proiectul ar fi trebui prezentat conducerii unitatii spitalicesti in cauza. Dupa o aprobare de catre conducerea Spitalului Judetean, mai trebuie obtinut avizul Ministerului Sanatatii. Altfel, clinica privata nu poate avea o relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate”, a precizat Becheanu, care a pus la dipozitia mass-media un document din care reiese ca o intentie de asociere intre municipalitate si Hiperdia, afost respinsa de municipalitate, pe motiv ca Spitalul Tractorul a fost dat in concesiune cu titlu gratuit Consiliului Judtean.


Becheanu a precizat ca aceasi motivatie trebuia folosita si in cazul de fata. Totodata, presedintele CASJ Brasov a dat replica consilierului PD, Ladilau Hathazi, care l-a acuzat pe deputatul Ioan Ghise si pe sotia acestuia Maria Ghise, ca au interese personale pentru locatia Tractorul, specificand ca parlamentarul detine 5% din actiunile Hiperdia. „intredevar deputatul liberal Ioan Ghise detine nu 5, ci 10 procente din Hiperdia, dar nu este vorba despre centrul medical, ci de o societate care se ocupa de cultura si literatura”, a explicat Becheanu.


in fapt , tot scandalul politic se rezuma la faptul ca pedistii, in speta primarul George Scripcaru, liderul PD Brasov, se opune construirii unui centru regional de urgenta la Harman, in colaborare cu firma spaniola Ibadesa.


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.