Scandal pe validari in CL Predeal

Scandal pe validari in CL Predeal

1 659

Pesedista Cristina Gabriela Frentiu ii ameninta cu tribunalul pe primar si pe alesii din Predeal. Fostul consilier predealean din partea PSD nu a fost validat la prima sedinta a proaspatului Consiliu Local Predeal, constituit dupa alegerile din 5 iunie. In timpul mandatului trecut, Cristina Frentiu a plecat in Statele Unite, de unde a trimis o adeverinta medicala potrivit careia nu se poate intoarce in tara din cauza unei dispnei care i-ar putea afecta concentrarea

Pesedista Cristina Gabriela Frentiu ii ameninta cu tribunalul pe primar si pe alesii din Predeal. Fostul consilier predealean din partea PSD nu a fost validat la prima sedinta a proaspatului Consiliu Local Predeal, constituit dupa alegerile din 5 iunie. In timpul mandatului trecut, Cristina Frentiu a plecat in Statele Unite, de unde a trimis o adeverinta medicala potrivit careia nu se poate intoarce in tara din cauza unei dispnei care i-ar putea afecta concentrarea. Acum, primarul Liviu Cocos a folosit adeverinta trimisa de Frentiu predelenilor pentru nevalidarea acesteia de catre comisie. Frentiu spune ca il va da in judecata pe primar si pe cei care au decis sa nu o valideze.
In 28 octombrie 2013, Cristina Frentiu, care este si presedintele organizatiei orasenesti a PSD, trimitea din Statele Unite o scrisoare catre consilierii locali din Predeal in care un medic american certifica faptul ca femeia suferea de dispnee iar boala i-ar putea afecta puterea de concentrare. Cristina Frentiu a folosit scrisoarea medicului pentru a-si motiva absenta de la sedintele de plen. La validarea mandatelor de consilier local de saptamana trecuta, primarul Liviu Cocos a scos din sertar scutirea medicala a colegei sale de la PSD si le-a cerut membrilor comisiei de validare sa nu-i acorde acesteia mandatul, pe motiv ca ar suferi de o boala psihica. Frentiu spune ca nu este vorba de o boala psihica, primarul nu este specialist sa se pronunte intr-un asemenea caz.
Social democrata mai spune ca legea nu prevede invalidarea unui mandat pe baza unui liviu cocos1certificat medical. Exista doar doua motive pentru ca un consilier ales sa nu fie validat: daca a presedintele partidului ii retrage sprijinul politic sau daca a existat o frauda electorala.
Presedintele PSD Predeal a actionat in judecata consilierii locali si pe primarul liberal al Predealului si este convinsa ca si de aceasta data va obtine mandatul de consilier local, in conditiile in care si-a obtinut si mandatul trecut tot dupa un proces in instanta.
Primarul Liviu Cocos spune ca oricine are dreptul sa actioneze in instanta pe cineva atunci cand crede ca a fost nedreptatit. Cocos a precizat ca validarea consilierilor locali se face de catre ceilalti consilieri iar primarul nu are drept de vot, asa ca nu vede de ce s-ar numara si el printre cei actionati in instanta de Cristina Frentiu. Mai mult, Frentiu spune ca primarul Liviu Cocos este cel care si-ar putea pierde mandatul, din cauza unui incident la o sectie de votare petrecut la alegerile din 5 iunie. Se pare ca politia a fost sesizata si a deschis proces penal pe numele unei anumite Ferenichi, care a fost prinsa cu un buletin de vot pentru alegerea primarului care avea stampila pusa in dreptul lui Liviu Cocos.
Frentiu spune ca in mandatul precedent a fost pusa in functie dupa trei saptamani si acum este convinsa ca se va intampla la fel.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.