Scandal pe scaun in Consiliiul Judetean Brasov

Scandal pe scaun in Consiliiul Judetean Brasov

0 64

Elisaveta Popa, sotia senatorului PLD de Brasov, Nicolae Vlad Popa, a fost foarte hotarata, joi, sa isi reocupe scaunul de consilier judetean in delibertivul Brasovean, aspect care a generat un adevarat scandal in plenul Consliului Judetean Brasov.


Elisaveta Popa a argument prin documente, in fapt, o hotarare executorie a instantei Tribunalului Brasov, care i-a acceptat contestatia prin care ea a fost „mazilita” de pe scaunul sau in urma cu doua luni, pe motiv ca alesul judetean cocheteaza cu liberal-democratii, in contextul in care ea a fost alesa pe listele PNL.


Popa a fost inlocuita de catre Ioan Popescu Topolog, urmatorul pe lista liberalilor. Azi, insa, Elisaveta Popa, inarmata cu decizia respectiva si-a ocupat linistita locul pe sscunul de sedinta a CJ Brasov.


Presedintele Consilului Judetean, Aristotel Cancescu (liderul PNL Brasov) a considerat insa ca Elisaveta Popa nu are ce cauta in plen si a poftit-o afara din sedinta. „Puteti sa va jucati la taste ca votul dumneavoastra nu ese valabil” a declarat Cancescu, intrerupandu-i microfonul si aparatul de vot.


Interesant este insa faptul ca decizia intantei prin care Popa a fost reabilitata pe functie nu face referire la inlocuitorul acesteia pe scaunl de consilier judetean, Topolog, astfel incat numarul consilierilor judeteni a crescut practice la 36, aspect care nu este intocmai conform legii.


Potrivit unor specialisti in drept administrativ, hotararile CJ de azi sunt nule de drept, dar si urmatoarele, in cazul in care situatia nu va fi reglementata pe fond de catre instanta.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.