Scandal la handbal : federația a decis reluarea competițiilor oficiale în 31...

Scandal la handbal : federația a decis reluarea competițiilor oficiale în 31 mai, sportivii se opun!

0 101

Federația Română de Handbal a decis ca toate competițiile, pe plan intern, să fie reluate începând cu 31 mai. Este vorba despre votul exprimat de Consiliul de Administrație. Alexandru Dedu, președintele federației a spus : „Ne dorim ca toate competițiile noastre să se termine pe teren. În primul rând, este un semn că vrem să ne desfășurăm activitatea și cred că este un lucru bun, benefic pentru cluburi. Oamenii trebuie să înțeleagă că este un moment acum, peste care se va trece. Nu știm când exact, dar se va trece. Există în spate niște investiții care s-au făcut, apropo de sport, și trebuie să aibă o rezoluție, o finalitate. Aici vorbim strict pe parte financiară, administrativă. Ținând cont de acest lucru, este foarte bine pentru toată lumea ca tot ce înseamnă clasament, să fie obținut pe teren. Din punct de vedere sportiv, lucrurile sunt foarte clare. Cei care merită, vor participa în cupele europene, vor participa în viitorul de campionat, vor retrograda, vor promova. Este foarte important ca acest lucru să se întâmple sportiv”.

Decizia a stârnit proteste care mai de care mai aprinse, din partea unor jucători, care se opun categoric deciziei.

 „Mă scuzați, dar la sănătatea jucătorilor se gândește cineva? Noi nu avem nimic de spus? E sănătatea noastră în joc și consider că nu este OK”, a declarat Mădălina Zamfirescu, jucătoare de lot național și legitimată la SCM Rm. Vâlcea.

Sindicatul Handbaliștilor din România (SHR) și-a exprimat public dezacordul față de această hotărâre : „Decizia FRH este luată fără a se consulta în prealabil cu SHR, reprezentantul legitim al sportivilor, cu privire la această hotărâre ce pune în pericol integritatea jucătorilor. Având în vedere lipsa totală a dialogului, vă aducem la cunoștință că majoritatea sportivilor și-au exprimat dezacordul față de hotărârea CA al FRH.Suntem convinși că Ministerul Tineretului și Sportului va sancționa această hotărâre hazardată și iresponsabilă a CA al FRH. Dacă vor continua cu același mod de abordare lipsit de transparență și dialog, cu toate părțile implicate în fenomenul handbalistic din România, inclusiv cu sportivii reprezentați legal de către SHR, probabil că în teren vor fi doar cei care au luat această decizie!”.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.