SCANDAL JURIDIC IN R.MOLDOVA !

SCANDAL JURIDIC IN R.MOLDOVA !

0 105
 
După trei zile de eschivări, bâlbe ÅŸi acuzaÅ£ii, procurorul general al Republicii Moldova, Valeriu Zubco, ÅŸi preÅŸedintele CurÅ£ii de Apel, Ion PleÅŸca au recunoscut IERI ca au fost, totuÅŸi, la vânătoarea de mistreÅ£i împreună cu victima, Sorin Paciu. O greÅŸeală la vânătoare soldată cu moartea tânărului a fost urmată de o infracÅ£iune mult mai gravă – tăinuirea ÅŸi muÅŸamalizarea cazului în care au fost implicate persoane de rang înalt.
In articolul semnat de lectorul Victor Ciobanu din „Argumentî i Faktî” din Chisinau, sună aceleaÅŸi reproÅŸuri. „A fost omorât un om – tatăl, fiul, soÈ›ul cuiva. Ce trebuia să facă un procuror general normal într-o È›ară normală în aÈ™a situaÈ›ie? Imediat să-È™i dea demisia ca să nu prejudicieze ancheta. Iar dacă nu a avut destulă onoare, bărbăție, ruÈ™ine la urma urmei, atunci aleÈ™ii poporului ar trebui s-o facă în locul lui. Să se întrunească într-o È™edință a Parlamentului È™i să-l demisioneze.
Și fiecare să-È™i anunÈ›e votul. Pentru ca poporul să-È™i cunoască eroii,” notează autorul. „17 vânători profesioniÅŸti, în frunte cu procurorul general, au ucis doi mistreÅ£i ÅŸi un om”, persiflează si „Ziarul de gardă” din Capitala R. Moldova.
PublicaÅ£ia înserează ÅŸi o analiză semnată de directorul Info-Prim Neo, Valeriu Vasilică, bazată pe constatarea că procurorul general a fost deja pedepsit pentru cazul omorului din 23 decembrie, pedeapsa fiind una morală, iar vina Å£inând în primul rând de faptul că procurorul, cu toate serviciile sale, au tăinuit faptul. Astfel, demisia de onoare ar veni ca un final logic al pedepsei pe care o merită, mai scrie Valeriu Vasilică.
Tot reporterii de la „Ziarul de Gardă” notează că după ce Statele Unite ale Americii au investit în Republica Moldova, în 2012, 8 milioane USD pentru reformarea/modernizarea justiÅ£iei, un sondaj al acestei publicaÅ£ii care caută să afle cît de mult s-au schimbat lucrurile în justiÅ£ia moldovenească, arată dezastruos. În opinia fostului ministru de Interne, Ion CostaÅŸ, bunăoară, lucrurile nu au evoluat.
Toată lumea, inclusiv partenerii noÅŸtri externi, sunt alarmaÅ£i de gradul de creÅŸtere a corupÅ£iei în instituÅ£iile de stat din R. Moldova ÅŸi noi, după cum nu am avut, aÅŸa ÅŸi nu avem niciun dosar de corupÅ£ie la nivel înalt scos la mal.
Toate rămân în sertarele procuraturii. Pentru ÅŸantaj politic ÅŸi reglări de conturi la putere. S-au făcut câteva demiteri în justiÅ£ie. Dar numai cu o floare, primăvară nu faci”, a menÅ£ionat dl CostaÅŸ.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.