Scandal între patrioții de la AUR și liderii UDMR

Scandal între patrioții de la AUR și liderii UDMR

3 340

Pe platoul Antenei 3 aseară la emisiunea Sinteza zilei s-a consumat un prim episod din ceea ce urmează să devină o conflagrație mediatică de lungă durată între reprezentanții AUR și cei ai UDMR. Szabo Odon, unul dintre invitații formațiunii maghiare și senator al României(sic!), a acuzat-o pe senatoarea Diana Șoșoacă de la AUR că are legături cu un infractor condamnat, deputat de Bihor, pe numele de Mihai Lasca. Acesta este condamnat, recidivist fiind, în dosare de lovire și de spargere de bancomate, dar nu definitiv. Senatorul UDMR a afirmat că deține poze făcute în gara din Oradea cu Șoșoacă și infractorul. Evident acele pozeau fost puse la dispoziție de servicii secrete, probabil cele maghiare, despre care se știe că acționează pe tot teritoriul Transilvaniei, în special în regiuni cu populație maghiară numeroasă.

Maghiarii o țin langa cu Trianonul și cu doliul lor secular.
 Discuția s-a încins ulterior pe tema neparticipării UDMR la ziua națională a României, dar și a declarației lui Kulcsar Jozsef de 1 decembrie 2018, că ar reprezenta un an de doliu pentru comunitatea maghiară, referindu-se la aniversarea centenarului Marii Uniri. Diana Șoșoacă i-a pus la îndoială etnia și apartenența udemeristului și l-a încadrat în statul paralel cu cel român.
Discuția a involuat în invective și persifllări adresate de senatorul maghiar celui român, oprite într-un final de moderator.

Cum arată datele finale privind alegerile parlamentare anunţate de BEC: PSD, PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR formează viitorul Parlament

Un lucru este cert, în AUR și în Parlament au intrat o grămadă de personaje controversate, cu un trecut dubios, iar reprezentanții UDMR nu încetează să submineze statul român și unitatea națională în strânsă legătură cu Budapesta.
Cultura generală oarecum precară a liderilor AUR vizibilă în luările de cuvânt în spațiul public ne face să regretăm vocea tunătoare și cultura enciclopedică ale lui Vadim Tudor, în fața căruia liderii UDMR nu aveau nicio șansă pe posturile de televiziune.

Libiu Mateescu 

COMENTARII

 1. Noi nu trebuie să plângem, să ne chiloțărim ca ungurii, pentru că avem nu numai vestul Crișanei la unguri, avem și nordul Basarabiei la ucrainieni, ca și Insula Șerpilor, noi trebuie să băgăm glonț pe țeava puștii și proiectil pe țeava tunului. Și să reparăm dracului odată șenilele alea uzate ale tancurilor. Că nu țin până la Chișinău!!

  • Numarul „apropiat”realitatii , al romanilor si al tiganilor vorbitori de l. romana
   recenzati oficial in Ungaria, a fost de aproape 600.000 ! Oficial!!
   Dar Budapesta le-au desfiintat si singurul ziar care mai aparea in limba romana!
   Ati auzit sa protesteze Bucurestiul? Si pesedistii au fost la fel de cacaciosi si
   lipsiti de atitudine !

 2. De ce sunt românii proști și lași? Ar trebui și ei să plângă Trianonul deoarece mai avem vestul Crișanei la hunguri?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.