Scandal in Alianta – varianta CL Brasov

Scandal in Alianta – varianta CL Brasov

0 116

Starea de tensiune de la centru s-a transmis si la sedinta de plen a Consiliului Local Brasov. Protagonistii unei prime dispute au fost liberalul Marius Nica si democratul Cristian Stanescu. Dupa ce consilierul local Gheorghe Floroi (PNL) a expus mai multe probleme sesizate de cetatenii din cartierul Schei si a fost acuzat de cei prezenti ca face campanie electorala, interventia lui Marius Nica a incins spiritele intre PD si PNL.


?
Argumentand ca a mai sesizat problema reparatiilor haotice la retele din cartierul Craiter fara vreun rezultat, Nica a reluat ieri aceasta tema. In replica, consilierul PD, Cristian Stanescu, care a fost desemnat ca si responsabil pentru zona Craiter-Timis-Triaj, a mentionat ca ar trebui mai multa implicare a alesilor locali in rezolvarea acestor probleme, nu „doar interventii de campanie”.
Stanescu a precizat ca cei care doresc intr-adevar sa se implice in solutionarea problemelor puteau sa o faca si a solicitat presedintelui de sedinta, consilierul independent Vasile Kraila, sa nu mai permita… „interventii neserioase”.
Nici nu a asteptat ca democratul sa-si termine interventia, ca Nica a si solicitat drept la replica: „As dori ca parerile personale, privind ceea ce este important sau nu pentru oras sa le pastrati pentru dumneavostra, la partid. Poate considerati ca e mai important deltaplanismul de la Dambul Morii. Acestea nu sunt discutii demagogice, iar interpretarile ca am avut interventii neserioase sa le tineti pentru dumneavostra”. Consilierul PNL, Paul Becheanu, a sarit in ajutorul colegului sau de partid, argumentand ca potrivit regulamentului de functionare al CL, interpelarile nu sunt conditionate de timp sau tema.

Primarul a fost mediator


Pentru a nu se perpetua starea de nervozitate, primarul George Scripcaru a tinut sa explice celor prezenti care este cauza acestor lucrari „lasate de izbeliste” de unii detinatori de retele. „Este vorba in primul rand de Compania Apa, care se afla in subordinea Consiliului Judetean si pentru care ni se cer niste milioane de lei sa facem parte si noi dintr-o structura regionala. Regia a efectuat lucrari cu o firma din Constanta, pe care nu o mai gasim acum. O alta lucrare a avut si o firma angajata de Distrigaz, care nu s-a achitat de obligatiile initiale. O data cu incalzirea vremii vom rezolva situatia, pentru ca nici eu nu ma simt confortabil cand vad ceea ce lasa in urma retelistii”, a spus primarul.


Cearta pe investitii


Desi se credea ca situatia s-a detensionat, finalul sedintei a demostrat contrariul.
Unul dintre ultimele proiecte ale ordinii de zi, respectiv cel privind aprobarea revocarii HCL 95/2007 prin care s-a aprobat asocierea municipiului si judetului Brasov in vederea reabilitarii si amenajarii de gradene pe Aleea Tiberiu Brediceanu, a demonstrat inca o data ca Alianta nu mai functioneaza nici in CL.
Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.