Scandal dupa demisia conducerii Teatrului Sica

Scandal dupa demisia conducerii Teatrului Sica

0 1041

Dupa ce-au dansat in noapte, actorii de la Teatrul Sica Alexandrescu s-au certat la lumina zilei. Angajatii care sustin conducerea demisionara a institutiei au citit sambata inaintea piesei „Dansand in noapte” un protest prin care au acuzat-o pe sefa Directiei de relatii externe si cultura din cadrul Primariei de criza prin care trece teatrul

Dupa ce-au dansat in noapte, actorii de la Teatrul Sica Alexandrescu s-au certat la lumina zilei. Angajatii care sustin conducerea demisionara a institutiei au citit sambata inaintea piesei „Dansand in noapte” un protest prin care au acuzat-o pe sefa Directiei de relatii externe si cultura din cadrul Primariei de criza prin care trece teatrul. Luni, actorii care nu sunt de partea conducerii au reprosat conducerii teatrului ca nu i-a anuntat de demisie. Pentru a potoli spiritele, Primaria i-a retras Ceciliei Doiciu atributiile in zona de cultura si promite efectuarea unui audit.
Dupa ce vineri conducerea teatrului si-a anuntat demisia printr-un comunicat de presa, o parte din actorii Teatrului „Sica Alexandrescu s-au solidarizat cu directorul teatrului, regizorul Claudiu Goga, si ceilalti membri ai conducerii. Simbata actorii au citit la scena deschisa, in fata spectatorilor, inainte de avanpremiera spectacolului „Dansind in noapte”, o mai multe reprosuri la adresa Ceciliei Doiciu, pe sefa Directiei de relatii externe si cultura din cadrul Primariei. Cativa actori au purtat o bulina rosie in semn de protest. Alti angajati ai teatruuli reproseaza conducerii demisionare ca nu i-a nuntat de aceste decizii :
Actorul George Custura s-a declarat consternat de manipularea exercitata de fosta conducere a TSA asupra opiniei publice in general, prin intermediul unei parti a colectivului.
Cum o parte a actorilor este de partea conducerii demisionare iar o alta parte impotriva, sedinta de informare de luni dimineata s-a transformat intr-un scandal in toata regula. Dupa o ora de dezbateri aprinse, protestul a ajuns la Primarie unde s-a luat o decizie.teatru sica1Viceprimarul Ciprian Bucur a anuntat ca Primaria a luat decizia retragerii tuturor atributiunilor doamnei Cecilia Doiciu in ceea ce priveste managementul institutiilor de cultura dar si ca, pina la sfirsitul lunii, va face un audit, urmat de organizarea unui examen de manager pentru Teatrul Sica Alexandrescu.
Una din nermultumirile celor trei demisionari este ca Primaria nu a fost de acord ca pretul biletelor la Festivalul de Dramaturigie sa fie majorat.
Primaria a luat act de demisiile conducerii Teatrului Dramatic „Sica Alexandrescu“ – directorul Claudiu Goga, Oana Bors, secretar literar, si Mariana Hudisteanu – contabil sef. Intre timp, numarul demisionarilor a ajuns la sapte. Reactiile actorilor si ale conducerii teatrului in urma deciziei primariei vor fi facute publice astazi in cadrul unei conferinte de presa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.