Scăderea fara precedent a preţului petrolului – obliga la reduceri si in...

Scăderea fara precedent a preţului petrolului – obliga la reduceri si in benzinariile din Romania!

0 575

Se vad reducerile la principalii carburanti chiar daca nu urmaresc scaderile de pe piata mondiala a petrolului brut.
La noi Petrom, principalul producător de carburant de pe piaţa autohtonă, a scăzut semnificativ preţurile,  operând două reduceri, atât la benzină, cât şi la motorină. Reducerea vine după ce la sfârşitul săptămânii trecute, preţul barilului de petrol a scăzut sub 40 de dolari, marcând astfel cel mai puternic declin săptămânal din ultimii 29 de ani.

Astfel, la benzină, după o scădere de 5 bani pe litru, a mai făcut una de 7 bani. Aşadar, într-un singur weekend, preţul benzinei a scăzut cu 12 bani pe litru.
La motorină scăderea a fost mai mică, dar a fost operată tot de două ori în acelaşi interval, respectiv 3 bani şi, apoi, 5 bani. Astfel, preţul motorinei a scăzut cu 8 bani, până la 5,07 lei pe litru, înregistrat azi la staţia de benzină Petrom Alexandriei, potrivit ecomonica.net. Pentru benzină, aceeaşi staţie afişează un preţ de 5,12 lei pe litru. Si la motorină scăderile sunt însemnate.
Preţurile tuturor carburanţilor sunt cam pe aceeasi pantă, din ultima vreme, la care s-a aliniat si ceilalti prodicatori sau comercianti ce actioneaza pe piata romaneasca.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.