Scade viteza de deplasare in oras

Scade viteza de deplasare in oras

0 926

Limitele de viteza permise pe strazile Brașovului vor scadea chiar si pana la 30 de km/ora. Comisia de Circulație din cadrul Primariei a decis sa-i mai domoleasca pe soferii vitezomani. dar si sa sporeasca condițiile de siguranţa pentru pietoni. Municipalitatea va face si o analiza a trecerilor de pietoni din oraș pentru a le desființate pe cele care nu se justifica, daca sunt prea aproape unele de celelalte.

Limitele de viteza permise pe strazile Brașovului vor scadea chiar si pana la 30 de km/ora. Comisia de Circulație din cadrul Primariei a decis sa-i mai domoleasca pe soferii vitezomani. dar si sa sporeasca condițiile de siguranţa pentru pietoni.

Municipalitatea va face si o analiza a trecerilor de pietoni din oraș pentru a le desființate pe cele care nu se justifica, daca sunt prea aproape unele de celelalte. Vor fi montate si sisteme de reducere a vitezei precum limitatoare sau benzi rezonatoare.

In zonele rezidenţiale si in centrul istoric, viteza permisa va fi de doar 30 de kilometri pe ora. Fiecare zona va fi analizata in parte si vor fi luate masuri specifice.

Dupa ce se vor lua masurile legate de siguranța pietonilor,  se va trece și la aplicarea noilor limite de viteza asupra carora membrii Comisiei de Circulație au cazut de acord. In cazul zonelor de intrare din oraș, unde in prezent se poate circula cu 70 km/h, vor fi impuse noi limite.

Pe Calea București se va putea circula cu 60 km/h de la intrarea de la Darste pana la sensul giratoriu de la Saturn. Image_000971

Pe strada Harmanului se va circula cu 60 de km/h doar pe tronsonul de la intrarea in municipiu pana la sensul giratoriu de la RAT, in prezent limita de 70 la ora fiind valabila pana la intersecția cu Vlahuța.

Pe Calea Cristianului, pana la trecea la nivel cu calea ferata, se va impune o limita de 60 km/ora, iar pe B-ul Griviței, se va pastra limita existenta de 60 la ora, de la intrarea in oraș, pana la Pasajul Fartec.

Totuși, exista posibilitatea ca pe anumite zone de intrare in oraș sa fie pastrata limita de 70 km/h, mai ales daca este vorba de o zona mai libera, respectiv fara accese in lateral sau trafic pietonal.

 

Vifor Rotar

 

 

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.