Scade pretul medicamentelor

Scade pretul medicamentelor

0 99

Incepand cu ieri pretul medicamentelor a scazut. Este vorba despre o scadere in medie cu 10% la produsele din import, cea mai spectaculoasa reducere fiind in cazul tratamentului pentru infertilitate, de aproape 700 de lei. Totusi sunt si medicamente care s-au scumpit, in aceasta categorie intrand produsele romanesti care au devenit mai scumpe, in medie, cu un leu pe produs.
Numai in cazul primelor o suta cele mai scumpe produse, reducerea pretului la medicamente va aduce bugetului economii de peste 110 milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru extinderea programelor nationale si, implicit reducerea numarului de bolnavi.
Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa de catre ministrul Sanatatii, Ion Bazac, care a anuntat intrarea in vigoare a Ordinul Ministrului Sanatatii numarul 75/2009 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul al preturilor la medicamentele de uz uman.
„Asa cum am promis, inca de la inceputul mandatului meu, preturile la medicamente vor scadea, in medie, cu 10%. Astazi, acest lucru este o certitudine. Intr-o perioada economicã dificila, asa cum este cea prin care trecem acum, sanatatea populatiei este extrem de importanta, iar accesul la medicamente trebuie sa fie cat mai facil. Mai mult decat atat, consider ca principalul castig al acestei masuri este faptul ca asezam sistemul pe o platforma moderna, europeana si care nu va mai trebui ajustat radical in viitor”, a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.