Satu Mare: Concurs canin

Satu Mare: Concurs canin

0 391

Un buldog francez a fost ales, duminica, cel mai frumos caine din judetul Satu Mare in cadrul expozitiei chinologice internationale, organizata de Asociatia Chinologica Satu Mare.
In finalul probei au ajuns cinci caini: un komodor, un ciobanesc unguresc, un ciobanesc belgian, un jack russel si un buldog francez, iar cel mai frumos a fost desemnat cel din urma. Buldogul francez pe nume Biju apartine satmareanului Keseru Lorand si are 17 luni.
La expozitie au participat in total peste 700 de caini din 140 de rase din mai multe zone ale Europei: Anglia, Olanda, Rusia, Ungaria, Ucraina, Polonia, Cehia, dar si caini din Romania.
Proprietarii si-au inscris patrupedele la mai multe concursuri, acordandu-se premii pe mai multe categorii: baby – 3-6 luni, pui – 6-9 luni, juniori – 9-18 luni, intermediar – 15-24 luni, deschis – 15 luni-8 ani si veterani de la 8 ani in sus.
Ca o noutate, la editia din acest an a participat a patra rasa de caini recunoscuta in Romania, dar inca nerecunoscuta la nivel international, respectiv „corbul”, o rasa de caine ce provine din Carpatii Meridionali.
La cea de-a XXXI-a editie a concursului canin, organizat la Satu Mare sambata si duminica, au participat cateva mii de persoane.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.