Sasii din Romania – finantati de rudele din Germania

Sasii din Romania – finantati de rudele din Germania

0 130

Sasii din Romania nu au fost niciodata uitati de rudele si prietenii lor din tara de origine. Asa se poate explica si migratia in masa care a avut loc dupa caderea regimului comunist, lucru care nu s-a intamplat si cu cealalta minoritate „majora” din tara noastra, respectiv, ungurii.
Liderul Forumului Democrat al Germanilor din Romania (FDGR), Klaus Iohannis, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca etnicii germani din tara primesc, anual, peste un milion si jumatate de euro – ajutor financiar din Germania, bani care se duc spre mediul economic, social si in invatamant.
Klaus Iohannis a spus ca Germania i-a sprijinit inca de dupa revolutie pe germanii din Romania si ca, in ultimii ani, acest ajutor vine constant si a fost institutionalizat.
„Minoritatea germana a fost sprijinita financiar din Germania inca de la inceput. Imediat dupa revolutie au existat tot felul de forme de sprijin material si financiar care s-au institutionalizat. De multi ani statul german sprijina minoritatea germana si proiecte ale minoritatii germane prin Ministerul Afacerilor Interne din Germania, iar in domeniul
invatamantului si media, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe din Germania. Acest sprijin este pentru minoritatea germana, nu este un sprijin pentru FDGR si sprijinul se refera la minoritatea germana si la cei care traiesc impreuna cu aceasta”, a spus presedintele FDGR, Klaus Iohannis.
Sprijinul economic vizeaza, in primul rand, azilele de batrani, firmele romanesti, dar si fundatiile germane.
El a mai spus ca Germania mai sprijina comunitatea din Romania prin forta de munca in invatamant, aproximativ 40 de profesori fiind trimisi, anual, sa predea in limba germana in scolile din Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.