Sasii brasoveni participa la Slujba din Padure

Sasii brasoveni participa la Slujba din Padure

0 60

Sasii din judetul Brasov incearca sa mentina vie o traditie putin cunoscuta celor care nu sunt din partea locului. Este vorba de sarbatoarea „Walt Gottesdienst“, adica „Slujba din P?dure“.
Aceasta veche traditie, mostenita din strabuni, are un caracter profund religios si se sarbatoreste in fiecare an in preajma satului Maierus.
Etnicii germani din tot judetul, dar si cei de peste hotare se reunesc in luminisul din Padurea Bogatii pentru a se reculege si pentru a purta discutii pe teme religioase, dar si culturale.
Sarbatoarea debuteaza cu slujba evanghelica de la Biserica din Maierus, dupa care, o pornesc cu totii spre luminisul padurii, unde este organizat un maial. Maialul este pastrat si de romani, fiind sarbatorit in fiecare an de elevii Colegiului National „Andrei Saguna”, printr-un picnic organizat pe pajistile verzi din Poiana Brasov.
La evenimentul care se desfasurat la sfarsitul saptamanii ce tocmai s-a incheiat, au participat numerosi tineri curiosi sa vada felul in care se desfasoara aceasta sarbatoare saseasca.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.