Şase junioare de la Corona Braşov, şi anume Daria Bucur, Sorina Tîrcă, Claudia Lăcătuş, Daciana Hosu, Cristina Creţu, Ana Lopătaru, plus antrenoarea Mariana Tîrcă (foto, de la stânga la dreapta), au plecat miercuri la reunirea echipei naţionale de junioare, în vederea participării, în perioada 13-23 august, la Campionatul European de handbal feminin din Macedonia.

Înainte de plecare, antrenoarea Mariana Tîrcă a declarat că tot ce îşi doreşte atât pentru jucătoarele Coronei cât şi pentru restul echipei, la Campionatul European este să intre în teren fără tracul pe care l-au avut la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiţie în care naţionala României s-a clasat pe locul 5: „Abia am venit acasă de la FOTE şi plecăm iar. A fost o vară cu adevărat plină pentru aceste fete, dar nu am avut ce face, acesta a fost programul competiţional şi am fost nevoiţi să îl respectăm. Plecăm optimiste spre Bucureşti, acolo unde ne vom reuni cu lotul şi privim cu încredere participarea la Campionatul European. Nu va fi o grupă uşoară, dar trebuie să facem totul pentru a juca un handbal frumos. Nu se pune problema să punem presiune pe fete, pentru că, aşa cum am mai spus, îmi doresc foarte tare ca aceste fete să fie crescute altfel şi să reuşim să le dăm mai multă încredere în ele. Nu trebuie să uităm că sunt nişte copii şi au nevoie de jocuri şi de competiţii importante pentru a creşte în valoare şi pentru a căpăta experienţă. În ceea ce priveşte faptul că, din nou, Corona are multe jucătoare la lot nu pot spune decât că trebuie să fim mândri şi să le încurajăm. Cu siguranţă peste ani vom mai auzi de numele acestor fete. Eu am mare încredere în acest lucru”.

De la această acţiune a lotului naţional lipseşte Ana Maria Berbece (Corona Braşov), rămasă acasă pentru un control medical. La Campionatul European, România este în grupă cu Rusia, Germania şi Spania.

 

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.