Sarmanii avocati s-au aranjat

Sarmanii avocati s-au aranjat

0 74

Ca urmare a faptului ca abia aveau dupa ce bea apa, avocatii au castigat procesul cu viata si si-au tras onorarii pe cinste. Probabil ca le merita, nu ma pot pronunta pentru ca nu prea am fost prin tribunale. Dar si cand am fost si i-am vazut inveliti in cearceafurile acelea negre, gandul mi-a zburat spre niste extraterestri, si m-am facut mic sa pot trece neobservat pe langa ei, ca sa nu patesc cine stie ce. Nu mai zic in sala de judecata, cand se pun sa vorbeasca intr-un dialect care parca seamana cu romana, dar din care nu intelegi decat cifrele, care ei pretind ca sunt nu stiu ce articole, si baga de cum deschid gura direct in viteza a cincea, de ai impresia ca te afli intr-un poligon de incercare a armamentului automat usor, si esti la pamant.Iar daca te mai iei si in clonti cu ei, esti terminat cel putin pana la termenul viitor.
Si sa nu-si creasca si ei onorariile cu cel putin 10-20%, acolo, sa aiba si ei de-o berica?
Ba se zvoneste chiar ca vor putea sa-si stabileasca onorariu pe fiecare infatisare in parte, si sa vezi atuncea amanari peste amanari, de o sa se ajunga ca in bancul in care avocatul-tata ii preda avocatului-fiu un proces care dura de cativa ani. Si fiul il rezolva intr-o singura infatisare, drept care tatal il face tampit, spunandu-i: „Ba, nenorocitule, cu procesul asta te-am tinut eu la facultate!”
Se mai zvoneste ca pana si onorariile avocatilor pusi din oficiu vor ajunge sa fie intre 100 si 400 de lei.
Iar daca ai proces si te musca sarpele sa nu-ti iei avocat, gandind ca te descurci si singur, se uita la tine judecatorul ca la o dulceata de muraturi si, chiar daca ai dreptate, ai mari sanse sa pierzi, pentru ca tu nu stii sa trantesti, la momentul potrivit, cate o cifra de articol din codul civil sau penal sau de nu stiu care procedura.
In caz ca se va pune in aplicare aceasta majorare a onorariilor, apoi va fi vai de mama lor de impricinati, care-si vor goli temeinic buzunarele ca sa se vada cu dreptatea in traista.
In schimb avocatii vor continua sa nu tina cont de un singur cod: acela al eticii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.