Sarmana Justitie!

Sarmana Justitie!

0 121

Aflu, fara stupoare si fara gura cascata, ce nisip scartaie pe sub pasii delicati, in aparenta, ai Justitiei. Asa m-am prins de ce, de multe ori, prin salile de judecata atmosfera pare cam frivola. Si m-am convins ca basmaua legata la ochii Justitiei a capatat un cu totul alt sens fata de cel initial.
In Justitia romana lucrurile se petrec de parca ai fi bagat un mecanic auto sa opereze de apendicita sau chiar pe cord deschis.
Ce ma face sa gandesc astfel? Iata!
A iesit recent la iveala faptul ca, in cadrul Ministerului Justitiei, mai mult de jumatate din consilieri sunt tufa in e priveste cunostintele juridice, nereusind, unii dintre ei, sa obtina nici macar nota 5 la examenul de capacitate pentru judecatori si procurori. Ce este mai grav e faptul ca cei mai multi dintre acestia se ocupa de elaborarea si avizarea legilor.
S-au prezentat la examenul de definitivat ca procuror sau judecator 42 de candidati, la proba teoretica ei trebuind sa prezintecunostinte generale de drept civil si penal, iar la cea practica au raspuns unor intrebari specifice locului de munca.
Si, in acest cadru, consilierii juridici din cadrul ministerului s-au facut de cacao, cu mici exceptii obtinand calificativul in jur de 5, iar 15 dintre ei chiar note intre1,15 si 4,88.
Marea majoritate a acestor „maestri” au fost angajati in 2007, dupa ce fostul ministru Chiuariu a simplificat regulamentul de concurs, motivand ca erau prea multe locuri vacante ce trebuiau sa fie urgent ocupate.
Iar daca pestele s-a imputit la cap, cum sa nu ajunga duhoarea si prin salile de judecata, unde unele cazuri sunt solutionate in asa fel, ca vin motani din cartiere indepartate casa stea, pe la ferestrele salilor de judecata, in coada.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.