Sarea de baie, drogul etnobotanic care ucide

Sarea de baie, drogul etnobotanic care ucide

0 122

Brasoveni in coma dupa ce au consumat droguri legale. Mai mult tineri au cerut ajutorul Centrului Antidrog Brasov dupa ce au acuzat stari fiziologice extreme. De vina este un drog extrem de puternic care se vinde in cele 15 magazine etnobotanice din Brasov sub numele inofensiv de „sare de baie”. Psihologii declara ca acest tip de drog sintetic, foarte popular prinre tineri, provoaca halucinatii extreme, pierderea temporara a memoriei, paralizii si chiar moarte.
Afacerea etnobotanica s-a dezvoltat in toata tara cu repeziciunea unei ciupercarii. Daca, la inceputul anului trecut la Brasov se deschidea timid primul magazin, in prezent 15 astfel de unitati vand in deplina legalitate tinerilor brasoveni pliculete cu tocatura de plante capabile sa le fava varza creierul. Mai multi tineri au fost adusi de parinti sau au venit singuri la Centrul Antidrog Brasov in stare grava si foarte grava. Numarul cazurilor ar fi probabil mult mai mare, dar cazurile extrem de grave trec mai intai pe la sectiile de urgenta ale spitalelor, unde nu sunt in registrati drept consumatori de droguri. Chiar si vanzatorii stiu ca efectul catorva grame din produsele pe care le vand poate fi letal pentru cei care le consuma, dar nu toti isi avertizeaza cumparatorii asupra efectelor.
Cel mai in voga produs solicitat de catre consumatorii inconstienti sau la care s-a instalat deja dependenta este un drog sintetic botezat cu numele inofensiv „sare de baie”. Desi suna foarte domestic, drogul ucide. In Bucuresti, cinci tineri si-au pierdut viata dupa ce au consumat sare de baie vanduta in magazinele etnobotanice; la Brasov, consumatorii adusi de parinti la Centrul Antidrog au avut noroc ca nu devenisera inca dependenti, desi acesta stare se instaleaza mult mai repede in cazul produselor etnobotanice decat al produselor consacrate deja pe piata drogurilor.
Proiectul de lege care interzice consumul acestor substante zace de mai bine de jumatate de an pe masa Parlamentului, fara ca vreunul dintre alesi sa denunte potentialul letal al produselor vandute legal in magazinele etnobotanice.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.