Sarbu: Seceta din 2009 nu va duce la o criza alimentara

Sarbu: Seceta din 2009 nu va duce la o criza alimentara

0 100

Seceta nu va afecta Romania anul acesta si nici nu va duce la o criza a graului sau a produselor alimentare, pe piata existand in prezent stocurile necesare pentru aceste produse, a afirmat, joi, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, citat de NewsIn.
“Toate prognozele pe care le avem noi pana la ora actuala nu indica faptul ca va fi o criza alimentara. Romania poate sa produca pentru 80 de milioane de oameni, acesta este potentialul agricol al tarii. In prezent exista o abundenta de produse alimentare pe piata”, a adaugat Ilie Sarbu.
Ministrul Agriculturii mai spune ca pretul graului nu va creste in 2009: “Evaluarea pretului la grau se face dupa pretul mondial, care acum este de 0,5 lei/kg si nu va creste. Nu va fi o criza a graului in acest an chiar daca noi ne confuntam cu probleme”.
Ilie Sarbu afirmase, si in urma cu o saptamana, ca Romania nu va fi nevoita sa importe grau in acest an nici macar in conditii de secete, sustinand ca productia autohtona poate satisface necesarul intern de consum. In plus, a afirmat atunci ministrul Agriculturii, painea si produsele alimentare nu ar urma sa se scumpeasca anul acesta din cauza secetei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.