Sarbii si Guvernul ne-au bagat 5-0

Sarbii si Guvernul ne-au bagat 5-0

0 162

Cinci ani la zero. Cam asta e scorul pe tabela de marcaj pe care Traian Basescu si-a insemnat mandatul prezidential ca pe-un raboj trist. Tot atata indica panoul electronic si la Belgrad, dupa dezastrul Nationalei in fata sarbilor, niste tipi care ne-au scos fotbalul din cap. Cum o sa ne scoata Basescu alegerile peste nici o luna jumate, ca speranta ca s-ar mai putea indrepta ceva curand in Romanica, maidanul cu dragoste pe care orice politician mai descurcaret si cu priza la tribune bate mingea cate un mandat-doua, dupa care se retrage multumit si implinit pe banca si contempla agitatia fraierilor ramasi in teren.
Si nu poti zice ca presedintele n-a facut schimbari in timpul asta. A retras ba pe unul care dormea in post, ba pe altul care dadea semne ca joaca pentru adversari. A ajuns chiar sa vada cum jumate din echipa retragandu-se de pe teren. Unsprezecele ramas ne va conduce la infrangerea sigura, si ar putea chiar sa se retraga la randul lui chiar astazi, inainte ca agitatia ultrasilor din Parlament sa-i scoata afara marti, huiduind pe ritmuri de motiune.
Cum dracu’ de s-a putut juca atat de prost?, se intreaba probabil la ora asta Razvan Lucescu, Traian Basescu si vreo 20 de milioane de pana mai ieri suporteri. Si doar l-am vazut cu totii pe varful de atac Boc tragand la poarta si chiar inscriind la o miuta incropita pentru camerele de filmat pe-un gazon de protocol. Cum de si-au putut da cu stangu-n dreptul in halul asta. Cum de au ratat atat de exasperant toate ocaziile pe care le-au avut la dispozitie?
Intrebari al caror raspuns abia asteptam sa-l aflam la Procesul etapei electorale. Desi ma tem ca va fi prea tarziu. Tricolorii oricum au cam imbulinat-o.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.