Sarbatorirea zilei de 9 Mai

Sarbatorirea zilei de 9 Mai

0 98

Reprezentantii Ministerului Apararii Nationale – Garnizoana Brasov, conducerea Prefecturii, in colaborare cu Primaria si Consiliul Judetean, organizeaza maine, 9 mai, o ceremonie militara si religioasa prilejuita de aniversarea a 132 ani de la proclamarea Independentei Romaniei.
In acelasi timp se sarbatoresc si 64 de ani de la victoria Aliatilor asupra Germaniei hitleriste.
Evenimentul va avea loc la Monumentul Eroilor Romani din Piata Unirii, incepand cu orele 10.00. La ceremonialul militar vor participa, pe langa reprezentantii fortelor armate din judet, si oficiali ai Asociatiei Veteranilor de Razboi – cati au mai ramas – oficiali din Ministerul Apararii Nationale si ai Ministerului Administratiei si Internelor.
Coroane de flori vor mai fi depuse si la cimitirele militare din Brasov si judet, precum si oriunde exista monumente si capele ridicate in cinstea si amintirea celor doua evenimente.
Sa speram ca aceste comemorari nu vor fi intinate de interventii politice de actualitate. Este cazul sa cinstim cu respectul cuvenit memoria celor care au luptat si si-au dat viata pentru existenta Romaniei ca stat independent.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.