Sarbatorile vin si in centrele de plasament

Sarbatorile vin si in centrele de plasament

0 338

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si-a propus sa-i faca si pe copiii din centrele de plasament si din casutele de tip familial sa simta ca este luna cadourilor.


In judetul Brasov, Mos Nicolae a venit pentru toti copiii din aceasta categorie. Iar pana in 5 ianuarie va avea loc o serie de actiuni menite sa aduca o raza de bucurie in sufletul acestor copii.


?


Pe 12 decembrie, pentru aproximatiov 300 de copii din centrele si complexele din judet, se organizeaza un megaspectacol la Complexul Favorit din Poiana Brasov, unde vor participa citeva nume cunoscute ale showbizz-ului romanesc: Mandinga, Miki de la Kapital, trupa de fete Haven si mezzo-soprana Marina Anastasiu.


Apoi, pe 16 decembrie, 25 de copii de la casutele de tip familial Bambi si Arlechin se vor distra si vor primi cadouri la Eliana Mall. Un grup de studenti ai Facultatii de Asistenta Sociala din Brasov, impreuna cu Fundatia „Agapedia“, vor impodobi bradul pentru copiii de la casa de tip familial Bambi din Zarnesti.


Pe 20 decembrie, la casele de tip familial Lizuca si Patrocle din Tarlungeni, precum si la Centrul de zi pentru copiii cu sindrom Down „Casa Soarelui“, Regionala de Posta Brasov v-a impodobi brazii si va darui cadouri copiilor de aici.


Intre 20 si 22 decembrie, copiii din centrele/complexele Victoria, Fagaras, Rupea, Codlea si Bradet ii vor colinda, in orasele de rezidenta, pe colegii din scoli, autoritatile locale, colaboratorii si sponsorii centrelor/complexelor.


Cei 28 de copii de la Centrul de plasament Dacia vor primi, pe 23 decembrie, din partea lui Mos Craciun, cadourile pe care le-au trecut fiecare in scrisorile pe care le-au adresat Mosului. Asistentii acestuia, cei care vor inmina darurile copiilor, sint cei de la Fundatia „Hearts Across Romania“, reprezentant Rodica Toma.


In 24-25 decembrie, copiii institutionalizati vor petrece Sarbatorile Craciunului „in familie“, in jurul mesei speciale organizate in fiecare centru/complex.


De Craciun, copiii de la Casa Ioana din Rupea vor primi cadouri oferite de catre Lafarge Romania, in timp ce tinerii de la Azur Victoria se vor bucura de darurile trimise de celebra violonista germana Anne Sophie Mutter.


Copiii de la Centrul de plasament Casa Prieteniei din Codlea se vor intilni, vor colinda si se vor juca, a doua zi de Craciun, impreuna cu micutii de la Centrul de nevazatori „Raza de lumina“ din Brasov.


Iar in 27 decembrie, copiii de la centrele din Victoria, Fagaras si Codlea vor merge la „Colindatul bunicilor“. Din cadourile primite de la Mos Craciun tinerii vor darui, la rindul lor, celor 130 de batrani adapostiti in centrul de la CIA Timis.


In 28 decembrie, se vor bucura de colinde si cadouri batrinii de la Asezamintul Cristiana din Sacele, pe care ii vor vizita copiii de la Casa Prieteniei. La rindul lor, copiii vor primi daruri din partea Directiei si a unor sponsori inimosi. Centrele de plasament Casa Prieteniei, Dacia si Bradet vor organiza la Bradet o zi de intreceri sportive, zi care se va incheia cu un picnic.


Sarbatorile de iarna in centrele de plasament se vor incheia pe 5 ianuarie, cind la Victoria va avea loc „Intilnirea fratilor“, unde copiii care sint institutionalizati la centre diferite se vor intilni si vor petrece 2 zile impreuna.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.