Sarbatorile traditionale ale comunei Tarlungeni

Sarbatorile traditionale ale comunei Tarlungeni

0 72

In ultimul weekend al lunii iulie, locuitorii comunei brasovene Tarlungeni vor sarbatori „Zilele Tarlungeniului”, eveniment organizat de Primaria si Consiliul Local Tarlungeni.


Zilele Tarlungeniului sunt un prilej de bucurie pentru toti cei care-si au obarsia in aceasta zona. Din programul evenimentului nu lipseste slujba religioasa. De asemenea, la parada portului popular locuitorii etaleaza costumele traditionale, care duc mandria locului mai departe. Spectacolele folclorice reunesc ansambluri, tarafuri, solisti autohtoni dar si din zonele invecinate. La petrecerea campeneasca se vor servi preparate culinare traditionale.


Evenimentul se afla anul acesta la cea de-a treia editie.


?


Program multicultural


In cele doua zile aniversare localnicii vor participa atat ca spectatori, cat si ca jucatori, la turneul de fotbal, finala fiind disputata duminica, incepand cu ora 9.00.


Sambata, cei care vor alege sa-si petreaca weekend-ul la Tarlungeni vor avea parte de spectacole sustinute de Ansamblul folcloric de la Codlea si cel de cabaret Hangyaboly, iar in incheiere de un concert extraordinar sustinut de Mirabela Dauer si invitatii sai, Raul, Autentic si Ana. Distractia va continua la discoteca organizata in aer liber, pana la ora 3.00 dimineata.


In cea de-a doua zi de sarbatoare, Consiliul Local Tarlungeni va acorda cateva titluri de cetateni de onoare, dupa care copiii din localitate isi vor prezenta propriul program artistic, urmati de Fanfara si majoretele din Ozun. Nu vor lipsi dansurile populare, cum ar fi „Calusarul” sau „Boricza” si cele traditionale rrome. Ultima zi se va incheia cu spectacole sustinute de Kristof Milan, Radu Ile, Aracki Laszlo, iar spre seara cu un foc de artificii.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.