Sarbatorile pe stil vechi aglomereaza din nou Valea Prahovei

Sarbatorile pe stil vechi aglomereaza din nou Valea Prahovei

0 89

Nici nu s-au terminat bine sarbatorile si nebunia incepe din nou in statiunile din tara noastra. De aceasta data este randul ortodocsilor de stil vechi sa sarbatoreasca Craciunul si Anul Nou. Ca in fiecare an, cele mai cautate statiuni sunt Poiana Brasov si cele de pe Valea Prahovei.
Concret, numai in Poiana Brasov sunt asteptate peste 2.000 de persoane.
Si pe Valea Prahovei este forfota mare. Din autocare si masini cu numere de Republica Moldova sau Ucraina coboara veseli si grabiti sa incinga petreceri si sa ajunga pe partii cei pentru care Mos Craciun vine in noaptea de 6 spre 7, iar Anul Nou pe 14.
Majoritatea vin de ani de zile la munte in Romania de sarbatori si au ajuns sa fie prieteni cu receptionerii, care la randul lor le-au aflat preferintele: ii asteapta cu tuica fiarta cu mult piper si coronite din crengi de brad la usile camerelor.
Se pare ca muntii din tara noastra sunt pe placul strainilor de rit vechi care revin in fiecare an cu placere in Romania. Turistii din Ucraina si Republica Moldova vor plati in aceasta perioada aceleasi preturi piperate pentru cazare. Sarbatorile nu au trecut inca, in calendarul proprietarilor de hoteluri. Petrecerile turistilor din Republica Moldova sau Ucraina se vor incheia abia pe 15-16 ianuarie, dupa Anul Nou.
Craciunul pe rit vechi este decalat cu 13 zile fata de cel al ortodocsilor de rit nou, din cauza refuzului lor de a trece in 1924 la calendarul gregorian si de a ramane la calendarul iulian.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.