Sarbatori pline si la Urgente

Sarbatori pline si la Urgente

0 535
In week-endul prelungit de Paste, zeci de persoane cu afectiuni digestive au ajuns la spital cu colici abdominale cauzate de excesul de mancare. N-au lipsit nici pacientii cu pancreatite acute, provocate de consumul exagerat de alcool in aceasta perioada.
Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a fost extrem de solicitat in perioada sarbatorilor pascale. Aproape 200 de brasoveni au apelat zilnic pe parcursul celor trei zile libere de Pasti la serviciile medicilor de la urgente, pentru diverse afectiuni. Unii au ajuns la urgente cu colici biliare cauzate de excesul de mancare; altii s-au prezentat cu pancreatite acute provocate de cantitatile de alcool pe care le-au consumat.
Potrivit dr. Ioana Chitea, purtator de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta, ziua de Paste a fost un pic mai aglomerata in cursul dupa amiezii. S-a constatat o medie intr-adevar cu predominenta colici abdominale care au fost in medie 16 pe zi stari de ebrietate in jur de 12 pe zi si ca urmare a consumului de alcool si foarte multe agresiuni si diferite traumatisme craniene, prin cadere de la acelasi nivel de inaltime datorita starii de ebrietate.
Medicii de la urgente au intervenit in aceasta perioada si in cazul unor plagi si contuzii cauzate de accidente casnice dar au avut de cusut si rani provocate in urma unor altercatii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.