Sărbătoarea Sfântului Andrei, momentul întoarcerii constantiniene a poporului român?

Sărbătoarea Sfântului Andrei, momentul întoarcerii constantiniene a poporului român?

0 41

Un pericol mortal pândește PNL, considerat ca fiind partidul său de președintele Iohannis. Interzicerea manifestațiilor religioase de luni 30 noiembrie și a pelerinajului prilejuit de marea sărbătoare religioasă a românilor întru cinstirea celui ditâi chemat de Cristos, Sântul Apostol Andrei, creștinătorul românilor, poate fractura definitiv sprijinul popular al liberalilor.
Aflat și așa în cădere liberă de popularitate guvernul Orban se confruntă cu cea mai devastatoare epidemie din istoria recentă a țării de la gripa spaniolă din 1918.
Obturarea participării cetățenilor la ceea ce le mai oferă un dram de speranță în pandemie prin sărbătorile religioase și strămoșeasca credință ortodoxă, căci de Tătaru și Arafat  sunt sătui, poate arunca în derizoriu orice discurs și efort guvernamental de a calma și a prosti populația cu posibilitatea desfășurării alegerilor generale parlamentare fără niciun pericol epidemiologic.
Cioclul apocaliptic Raed Arafat a făcut uimitoare echilibristici lingvistice pentru a înfățișa această doctrină politică liberală a inevitabilității alegerilor fără pericol.

O invitație de nerefuzat
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPSf Teodosie, a aruncat provocarea de a participa la Constanța la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea ,,Peștera Sfântului Apostol Andrei” prilejuită de marea sărbătoare creștină ortodoxă și catolică mai marilor țării, Președinte, Prim ministru, parlamentari, miniștri, prefect, primar, etc. în urma solicitării ferme a Patriarhiei Române de a se permite pelerinajul la Constanța pentru cinstirea întâiului chemat de Cristos, apostolul Andrei, fratele lui Petru și ocrotitorul României.
A refuza invitația înseamnă a se pune în opoziție cu marea majoritate a poporului român, ba chiar pericolul de a pierde alegerile, excluzându-i pe useriști, care oricum nu pierd capital electoral în acest caz. Poporul se poate întoarce constantinian, adică cu 180 de grade, împotriva actualului regim politic.
A ceda invitației înseamnă a valida poziția Bisericii Ortodoxe Române ca principal catalizator social tradițional al românilor, aspect demonstrat și de Paști.
Cum va putea justifica Arafat o asemenea transgresiune guvernamentală și prezidențială de la preceptele îndoctrinării pandemice a prostimii?
Desigur că, dacă Apostolul Andrei și-ar fi închipuit că va stârni o asemenea vâlvă politică în România anului 2020, în sânul poporului creștinat de el, probabil că s-ar fi gândit de două ori înainte să vină pe piciorul nostru de plai, pâgân în acele vremuri.
Nisipul din clepsidră s-a scurs. Invitația la NORMALITATE a fost sabotată de oficialii aflați în Palatul Cotroceni. Nici ocupanții vremelnici din Palatul Victoria nu au avut mai multă minte. Cu ce rămân românii? Cu ultimele patru zile libere din acest an, cu Sf. Andrei, cu Sf. Nicolae, cu …tradițiile multimilenare.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.