Sarbatoarea palincii

Sarbatoarea palincii

0 130

Asociatia Patronala a Producatorilor de Palinca Naturala din Salaj organizeaza, in perioada 5 – 7 septembrie, un concurs pentru desemnarea celei mai bune palinci din judet, eveniment la care sunt invitati sa participe toti producatorii de palinca.
Competitia este organizata impreuna cu Oficiul Judetean de Consultanta Agricola Salaj si Primaria municipiului Zalau, sub egida Consiliului Judetean Salaj.
Presedintele Asociatiei Patronale a Producatorilor de Palinca Naturala din Salaj, Grigore Ardelean, a precizat ca toti cei care doresc sa participe trebuie sa depuna, pana cel tarziu cu o zi inainte de inceperea concursului, o proba de doi litri de palinca, ambalate in doua recipiente de cate un litru, cu urmatoarele inscrisuri: numele si prenumele producatorului, localitatea, adresa si numarul de telefon, sortimentul de palinca, anul de productie si taria alcoolica.
Analiza probelor va fi efectuata de catre o comisie de evaluare si clasificare, formata din profesori universitari si experti degustatori.
Duminica, 7 septembrie, va avea loc un simpozion pe tema palincii si premierea celor mai buni producatori de palinca naturala din judet, ceremonie care urmeaza sa aiba loc in cadrul sarbatorii Satului Salajean.
Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.