Sarbatoare nationala fara oficialitati

Sarbatoare nationala fara oficialitati

0 106

?


?


Ascultand sau privind stiri si reportaje despre ziua de 1 Decembrie, am remarcat un fapt demn de retinut. Multii intervievati din diferite colturi ale tarii, oameni simpli, cu posibilitatea unui limbaj si a unei inflexiuni normale a vocii, au declarat ca se simt fericiti sa petreaca ziua de sarbatoare fara prezenta oficialitatilor politice care ne-au condus, ne conduc si ne vor mai conduce – speram, cat mai putin de acum incolo – spre nefericirea noastra.


De fapt aceste raspunsuri nu trebuie sa mire pe nimeni. Amintiti-va de ultimele prezente la urne: fiasco total. Priviti in jurul dumneavoastra si in interiorul propriu si veti constata lehamite. O lehamite provocata de nerusinarea politicienilor de a ne crede, tot timpul si tot mai mult, fraieri. Si Basescu are dreptate intr-o privinta: clasa politica trebuie schimbata complet. Incepand chiar cu el. Caci cei de acuma sunt martoage prea batrane ca sa le mai poti schimba naravul.


?Si uite ca poporul a stiut sa petreaca de sarbatoarea Romaniei si fara prezenta gomosilor care se vor intotdeauna in primele randuri si pe locuri rezervate la marea friptura, dand din coate ca sa stea cat mai in capul mesei.


Romanul normal si-a mancat in liniste cei cativa mici, si-a baut berea, a ascultat muzica si a privit incantat focurile de artificii. Iar la culcare a soptit: “Ce bine a fost azi”.


?


Da, Doamne, cat mai multe zile din astea !


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.