Sarbatoare la Halmeag

Sarbatoare la Halmeag

0 80

Consiliul Judetean Brasov, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov impreuna cu Parohia Evanghelica din Halmeag, va invita in zilele de sambata, 9 august, si duminica, 10 august sa participati la Zilele Halmeagului, localitate situata la 5 km de Sercaia. Evenimentul va fi deschis sambata, 9 august, orele 15.00, cu o ceremonie festiva de deschidere, precum si cu o slujba ecumenica ce se va desfasura la Biserica Evanghelica, la care vor participa corul si fanfara din Halmeag.
De asemenea, tot cu acest prilej va avea loc si vernisajul unei expozitii de fotografie veche intitulata „Halmeagul in alb si negru”.
Din programul evenimentului nu vor lipsi spectacole de teatru sustinute de copiii participanti ai Taberei crestine si de limba materna, precum si o petrecere populara traditionala.
A doua zi a sarbatorii va fi marcata prin inaugurarea Muzeului Satului, eveniment la care vor participa solistii si formatia de dansuri populare ai Caminului Cultural din Sf. Gheorghe. Incepand cu orele 12.00, organizatorii va invita la un program traditional in aer liber (maial) in Prund, urmat de slujba ecumenica. Manifestarile se vor incheia cu un spectacol prezentat de trupa de teatru a Caminului Cultural din Sf. Gheorghe.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.