Sarbatoare la Dumbravita

Sarbatoare la Dumbravita

0 109

Primaria si Consiliul Local Dumbravita organizeaza in perioada 23-24 august 2008, pe terenul de sport din localitate, cea de-a treia editie a sarbatorii comunei Dumbravita. Ziua de sambata, 23 august, va fi ziua tineretului, cu concerte de muzica usoara, umor si discoteca, iar ultima zi, duminica, 24 august, vor avea loc o parada a portului popular si manifestari folclorice cu solisti si grupuri folclorice renumite.
Primarul comunei Dumbravita, Zachiu Popa, face o invitatie tuturor celor care doresc sa petreaca week-end-ul alaturi de locuitorii comunei: „Ne dorim ca pe parcursul celor doua zile de sarbatoare sa uitati de grijile si necazurile voastre zilnice, sa va reintalniti cu cei dragi si sa va bucurati impreuna de aceste zile festive”.

Programul evenimentului
Sambata, 23 august, de Ziua Tineretului, manifestarile vor incepe la orele 16.00, iar din program nu vor lipsi muzica, dansurile moderne, momente vesele asigurate de grupul umoristic „Spitalul 9”. Punctul culminant al serii va fi recitalul cunoscutului cantaret Aurel Moldoveanu.
Duminica, de Ziua Folclorului, cei prezenti vor putea participa la parada portului popular ce se va desfasura pe traseul Primarie-Centru-Stadion. Cantecul, jocul si voia buna vor fi asigurate de Ansamblul Folcloric Magura din Codlea, Ansamblul Folcloric Sarighiol – Tulcea, Ansamblul Folcloric Fagaras, Ansamblul Folcloric Poiana Marului, Ansamblul Folcloric „Plaiurile Dumbravitei”. Invitatul special al spectacolului va fi Nicolae Furdui Iancu. Incepand cu orele 18.00, toti cei prezenti vor fi invitati la o petrecere populara.

Atractii turistice in zona
Lacul Dumbravita este o arie speciala de protectie avifaunistica, ce a aparut prin bararea paraului Hamaradia si are o suprafata de 121 ha. Aria speciala de protectie cuprinde lacul, malurile, intregul brau de stuf si papura, precum si o parte a paraului.
Scopul declararii sale ca arie protejata au fost pasarile de apa si habitatele lor. Aici s-au observat peste 100 de specii de pasari acvatice, unele fiind incluse in directivele si conventiile internationale privind protectia naturii. Este cel mai important loc de concentrare a pasarilor de apa din judetul Brasov si nu numai. Zona mai este numita si Delta Brasovului.
In 2006, aria protejata a primit statutul de rezervatie de nivel european, prin programul Natura 2000.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.