Sarbatoare la Cercul Militar Brasov

Sarbatoare la Cercul Militar Brasov

0 384

Miercuri, 29 noiembrie 2006, la Cercul Militar Brasov a fost organizat spectacolul dedicat „Zilei Nationale a Romaniei si comemorarii a 1900 de ani de la moartea lui Decebal si cucerirea Daciei de catre romani”. Spectacolul s-a desfasuat la Sala Coloanelor de la Cercul Militar Brasov si a fost sustinut de Corul de copii al Scolii Generale nr. 4 din Sacele, condus de prof. Nicolae Sebesan, de grupul vocal-instrumental „Renasterea”, format din elevi brasoveni: primul solist al grupului a fost David Robert, elev al Colegiului de Informatica „Grigore Moisil” din Brasov, foarte tanara Toia Andreea, eleva a Scolii Generale nr. 30 din Brasov, Mihai Todoran, de la Colegiul de Informatica si Silvia Preda, eleva in clasa a X-a a aceluiasi liceu, voci cu reale perspective de a ajunge in randul celor mai buni interpreti de muzica usoara romaneasca. De asemenea, au mai participat formatia de dansuri populare „Romanasul”, instructor Frunza Octavian si Vera Ureche, precum si grupul de dans sportiv condus de instructor Elena Gaitan.


?


Poezie si muzica populara


Spectacolul a fost compus din patru parti: un grupaj de poezii inchinate stramosilor Daci si neinfricatului rege Decebal, recitatori: Flavia Mazilu, eleva a Colegiului National „Andrei Muresianu”, si Robert David, elev al Colegiului de Informatica Brasov, un montaj literar-muzical inchinat Patriei Romane, sustinut de elevii Scolii Generale nr. 4 din Sacele, un program de muzica folk si usoara prezentat de grupul „Renasterea” al Cercului Militar Brasov si un scurt moment de muzica populara.


?


Daruire, pasiune si iubire de tara


Nicolae Sebesan, profesor de muzica la Scoala Generala nr. 4 din Sacele, este mandru de corul de copii al scolii la care isi desfasoara activitatea cu mare pasiune. „Este incredibil cum intr-un timp atat de scurt, acesti copii au reusit sa realizeze un spectacol atat de bun. Acum doua luni nici nu ii cunosteam si iata ca astazi au reusit, cu daruire, pasiune si iubire reala fata de tara, sa incante publicul prezent la eveniment. Laude tuturor dascalilor care au pregatit asemenea copii”, spune cu mandrie profesorul brasovean.


?


1900 de ani de la moartea lui Decebal


Evenimentul, desfasurat miercuri la Cercul Militar, a marcat doua mari sarbatori ale romanilor: 1900 de ani de la moartea lui Decebal si cucerirea Daciei de catre romani si 88 de ani de la Marea Unire. Spectacolul a fost prezentat de prof. Nicolae Sebesan, care in final a facut o urare la marea sarbatoare a tarii noastre: „Sa-i uram Tarii noastre dragi, care a trecut si inca mai trece prin grele suferinte, sa dainuiasca multi ani, sa aiba parte de implinirea visurilor de bunastare, de mandrie, sa aiba parte sa ajunga sa stea cu demnitate pe locul pe care il merita intre tarile lumii pe care bogata ei istorie i-l confera. In fata dvs. se afla niste copii si niste tineri, care prin tot ce au facut si fac aduc un cald prinos, o calda multumire faptului ca traiesc pe cele mai frumoase meleaguri ale lumii, ca traiesc in sanul cald si ocrotitor al celei mai frumoase mame, MAMA ROMANIA!”


Elena B.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.