Sarbatoara Mierii de la Blaj, 12 – 13 martie 2009

Sarbatoara Mierii de la Blaj, 12 – 13 martie 2009

0 163

Produsele ecologice sunt la mare cautare in intreaga lume, iar Uniunea Europeana investeste fonduri serioase in promovarea si dezvoltarea acestui segment din economia sa.
Romania este una dintre putinele tari cu un potential extraordinar din acest punct de vedere care nu este exploatat la maximum.
Unul dintre produsele bio cu care ne putem mandri este mierea.
Din dorinta de a pune in valoare si de a promova minunatele produse ale stupului, Consiliul Judetean Alba, Primaria Municipiului Blaj si Compania Apidava organizeaza la BLAJ in 12 – 13 Martie 2009, targul “SARBATOAREA MIERII, ajuns deja la editia a II-a.
Astfel, in cadrul acestui eveniment unde accesul este absolut gratuit, veti putea degusta si achizitiona urmatoarele produse: miere , polen , propolis, laptisor de matca, pastura si derivate ale acestora, precum si alte produse traditionale romanesti
Evenimentul isi propune sa promoveze in randul consumatorilor mierea ca aliment si indulcitor 100% natural, nu doar ca medicament si sa atraga apicultorii din toate regiunile tarii, cu traditie in apicultura.
Din program (peste 50 de firme expozante din tara si strainatate):
*Targ cu vanzare: miere, vin cu miere, produse apiterapeutice, alte produse naturiste
*Produse traditionale : carne, branzeturi si produse artizanale/ plante decorative
*Expozitie de echipamente, utilaje si alte materiale pentru apicultura;
*Sectiune de comunicari in domeniu apicol
*Program artistic:
– Cantece si dansuri folclorice din Transilvania sustinute de Ansamblul si Fanfara Centrului de cultura ”AUGUSTIN BENA” din Alba Iulia (12 Martie)
– Activitati pt. copii, sustinute de ansambluri de copii din Blaj si Jidvei (13 Martie-zi dedicata copiilor)
13 Martie 2009, ora 11:00- inaugurarea campaniei “Miere pentru copii”. Grupurile de copii insotite de cadre didactice vor primi gratuit mostre de miere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.