Săracii care ne conduc! Orban Ludovic nu e … stângaci: la dreapta...

Săracii care ne conduc! Orban Ludovic nu e … stângaci: la dreapta sa este super-specialista Maria Gabriela Horga!

0 601

Am citit în Monitorul Oficial, ca d-soara a fost numită în funcţia de secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului. Hopa!! Acesta „eminentza a economiei nationale”  a devenit, la numai 23 de ani, consiliera lui Daniel Dăianu la Parlamentul European (Oho!), apoi a lui nashu Daniel Chiţoiu, dar în Parlamentul României; dar si la Ministerul Economiei apoi la ANAF.

Ce este cu adevarat senzational din anul 2012, d-soara Horga un Nimeni in drum a primit posturi în consiliile de administraţie sau comisiile de privatizare ale companiilor cu acţionariat de stat; GDF Suez Energy, Active Conexe SA, SAAF, Electrica SA, Electrica Muntenia Sud SA, Electrica Distribuţie Muntenia Sud SA, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Eximbank şi Romaero.
Joburile la stat i-au adus câteva sute de mii de lei, la care se adaugă 
dividende de alte câteva sute de mii de la Fondul Proprietatea – vaca cea grasa, manarita de fostul ambasador american, Gitenstein !!. În plus, încasează an de an venituri din chirii şi recuperează împrumuturi date cu dobândă tot societăţilor sale, dar şi naşului de cununie, nota presa. În perioada 2010-2015, a primit 43 de contracte de la stat, majoritatea după ce a început să ocupe funcţii de conducere în companii publice respective.

Firma Mariei Horga, Euro Audit Service SRL din Târgovişte este specializată în instalaţii electrice şi a încasat în total de la stat 6.338.122,03 de euro, prin contrate semnate cu primăriile Buftea, Târgovişte, Târgu Jiu, Cugir, Conteşti, Şelaru şi Vişina, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Enel Distribuţie Muntenia, Compania Naţională de Investiţii, Electrica Distribuţie Transilvania Sud etc. O altă firmă de-a sa, Blitz Lightning Company SRL, acum în faliment, a contractat lucrări publice de încă 500.000 de euro, înca in perioada 2008-2010.
Un alt exemplu: Tatal,Vasile Horga, fost parlamentar PNL, şi fiica acestuia, Gabriela Maria Horga, se află în centrul unui raport recent al ANAF. CV-ul comun al celor doi arată că au încasat în ultimii ani milioane de euro din contracte cu statul sau funcţiile publice deţinute, scria Adevărul înca prin 2017. La conducerea societăţii se află şi fiica sa, Gabriela Maria Horga, mediatizată în ultimii ani drept una dintre cele mai tinere milionare ale României, din contracte cu statul şi funcţii deţinute în numeroase instituţii publice.

Iţele „parteneriatului”, era anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pornesc, ehei, înca din 2006… Atunci, Primăria Târgu Jiu a concesionat serviciul de iluminat public societăţii Romlux Lighting CO SA tot din Târgovişte, firmă condusă tot de… Vasile Horga. 
În raportul întocmit de ANAF se arată că… lucrările au fost executate înainte de încheierea contractului, pe data de 2 decembrie 2010, în condiţiile în care iluminatul festiv a fost pornit pe 1 decembrie. Potrivit inspectorilor, adaosurile practicate de firma din Târgovişte în contractele cu Primăria Târgu Jiu sunt de ameţitoare, de aproximativ 400%. Astfel, o ghirlandă a fost cumpărată de Euro Audit Service SRL cu 66 de lei, iar suma cerută Primăriei Târgu Jiu a fost de 266 de lei; ţurţurii cu led au costat 94 de lei, iar primăria a fost facturată cu 394 de lei. 
Reprezentanţii ANAF susţin că preţul a fost supraevaluat de patru ori, situaţie interzisă de legislaţie, iar adaosurile practicate sunt ilegale. De asemenea, firma din Târgovişte avea la data respectivă doar opt electricieni, care au efectuat… 5.111 ore de muncă pe care Primăria Târgu Jiu le-a decontat, ceea ce înseamnă că un electrician a lucrat 80 de ore într-o singură zi. Lista ilegalităţilor este mult mai lungă, notează Flux24.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.