Sapte – cifra magica a lui Scripcaru

Sapte – cifra magica a lui Scripcaru

0 160

Urmand pilda sefului sau suprem pe linie de partid de la Bucuresti, primarul Brasovului, George Scripcaru, se joaca si el de-a Dumnezeu. Va amintiti, desigur, ca seful statului nu s-a sfiit sa declare, in urma cu vreo luna, ca divinitate are un mare amestec in rebotezarea sa ca presedinte, in cristelnita umpluta cu 75% apa cu ocazia referendumului. Cam multa apa, ce-i drept, chiar si pentru un sprit lung de vara, si probabil cea mai diluata licoare pe care a consumat-o Traian Basescu in cariera sa de luptator cu mediul lichid. Ca marinar si chefliu deopotriva.


Dar cupe din acestea nu se pot refuza, cand ti le intinde insusi Doamne-doamne, de la inaltimea de la care vegheaza zilnic evolutia unsului sau la presedintia Romaniei. Cred ca faza asta cu pocalul este, de altfel, singurul motiv pentru care zeul de la Cotroceni a rezistat tentatiei de a se pretinde noul Mesia al tarisoarei asteia. Pentru ca cetateanul Christos avea obiceiul necivilizat, spun Scripturile, sa mai jigneasca uneori ospitalitatea? lui tatane-su si sa-i ceara nepoliticos si de neinteles „Treaca de la mine paharul acesta!”.


Or, se presupune ca presedintele ales si reales n-a refuzat niciodata o stacana plina, mai ales daca e oferita chiar de Cel de Sus. Asa ca, decat un Mesia abstinent, mai bine un Dumnezeu jucator si consumator.


Cum se apropie primarul Scripcaru de pasiunea idolului sau intr-ale politicii pentru roluri divine ne-a spus deunazi chiar edilul de la poalele Tampei. Cu gurita lui a declarat ca doreste sa schimbe imaginea orasului pe care il pastoreste in fix sapte zile. Tot atatea cate i-au trebuit Facatorului sa creeze lumea, plus ziua de odihna stipulata de contractul colectiv de munca pentru lucrul la Inaltime.


Primarul Scripcaru a cerut ritos posesorilor de retele subterane ca, in termen de sapte zile, sa ridice gurile de canal la nivel cu carosabilul pe strazile unde au fost efectuate modernizari. Stiti dumneavoastra, lucrarile alea de spargere saptamani in sir a asfaltului sau betonului cu mii de pichamere, de sapare de santuri cu tarnacopul, de lasare a transeelor neastupate pana la exasperarea riveranilor. Cand se reasterne, in sfarsit, covorul asfaltic peste terenul de joaca a cartitelor de la Apa, de la Dsitrigaz, de la Electrica, nimeni nu-si aminteste sa ridice gurile de canal la nivelul asfaltului. Ca sa urmeze din nou spargeri, sapaturi, reumpleri, turnari, nervi, bucsi si suspensii facute praf, injuraturi de mama si, in, sfarsit, ca sa ne-ntoarcem de unde am plecat, de dumnezei.


Dar acum, gata! S-a ispravit cu treaba facuta de mantuiala. George a zis sapte zile si, la ce amenzi a fixat pentru fiecare capac de canal nealiniat la nivel, nu cred c-o sa aiba nimeni chef sa plateasca in loc sa remedieze. Cu harnicia si competenta pe care i-o stim, George a numarat vreo 300 de capace de canal pe intreg cuprinsul orasului. In ciuda matematicii eficiente care i-a sporit averea – de vreo sapte x sapte ori, sa zicem? – de cand a preluat mandatul de primar, cred ca s-a strecurat pe undeva o greseala in calculele lui George. Numarul corect de capace este 322, ca tot ce-i rau in tara asta si ii impiedica pe Basescu? si pe Scripcaru sa-si instaleze dictaturile lor mici si personale. Unul peste Romania, celalalt peste Brasov, cel putin partea de sosele, parcuri si sensuri giratorii.


Pentru ca asemanarea politica cu cariera lui Traian Basescu sa fie completa, pasuirea de sapte zile pe care o acorda George Scripcaru pentru schimbarea la fata a orasului functioneaza si in mediul acvatic. Mai precis in Lacul din Poiana Brasov. Pe care societatea „Aurelius Imparatul Romanilor” SA din Sibiu, asociata anul trecut cu municipalitatea pentru exploatarea lacului si a complexului hotelier de pe mal, a uitat sa-l umple la loc. Ca sa scape de amenda de 50.000 de lei pregatita de primar, Aurelius asta se va grabi sa umple in sapte zile groapa aia macar cu 75% apa, cata era si-n cristelnita lui Basescu.


Mare gospodar, domnu’ Scripcaru! Am auzit ca, dupa ce va rezolva in sapte zile gurile de canal si lacul, se pregateste pentru o isprava si mai mare. Sunt toate semnele ca va incerca, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa faca saptamana de sapte zile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.