Saptamana viitoare, plenul CJ va decide soarta Castelului Bran

Saptamana viitoare, plenul CJ va decide soarta Castelului Bran

0 239

Consiliul Judetean Brasov avea in plan sa trimita la Viena o delegatie care sa negocieze cu o banca austrica creditul pentru cumpararea Castelului Bran. Acest lucru insa nu mai este valabil, presedintele CJ, Aristotel Cancescu, anuntand ca reprezentantii bancii vor fi prezenti, saptamana viitoare la Brasov.


?


In sedinta ordinara de saptamana viitoare, plenul Consiliului urmeaza sa supuna la vot proiectul privind cumpararea Castelului de catre autoritatea judeteana. Pentru a fi aprobat, doua treimi din totalul de 35 de consilieri judeteni trebuie sa voteze in favoarea proiectului.


?


Aristotel Cancescu s-a referit si la sondarea sondarea opiniei publice brasovene in legatura cu achizitionarea castelului de catre CJ, mentionand ca acest lucru va fi adus la indeplinire de catre specialistii catedrei de sociologie a Universitatii „Transilvania”, pana la sedinta de plen a CJ


?

Daca se va ajunge ca acest obiectiv cultural din Bran sa fie achizitionat de catre forul legislativ judetean, CJ va plati 1,6 milioane de euro in primul an si 1,1 milioane de euro in anul urmator, dupa care, restul de bani se vor achita timp de 10 ani, apoi CJ devine proprietar.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.