Saptamana Romaniei in sediile Comisiei Europene

Saptamana Romaniei in sediile Comisiei Europene

0 228

In perioada 15-19 ianuarie a.c., Comisia Europeana, in colaborare cu Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, organizeaza “Saptamana Romaniei in sediile Comisiei Europene”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. Romania este prezenta in sase cladiri ale Comisei Europene cu expozitii de referinta, materiale informative, filme de promovare si conferinte pe teme de educatie (e-learning), cercetare si dezvoltare. De asemenea, pe tot parcursul saptamanii, toti functionarii comunitari sunt invitati sa deguste produse romanesti, sa participe la cursuri de limba romana, sa vizioneze filme romanesti si sa asiste la prezentari turistice.

Deschiderea oficiala a manifestarii a avut loc in data de 12 ianuarie, in prezenta comisarilor europeni Jan Figel, Leonard Orban, Meglena Kuneva, a Reprezentantului Permanent al Romaniei pe langa UE, Lazar Comanescu, si a comisarului pentru Sibiu – Capitala Culturala 2007, Sergiu Nistor. Totodata, a avut loc vernisarea expozitiei “Sibiu Tanar din 1191, Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007”, eveniment ce s-a bucurat de participarea a circa 500 de persoane.

In deschiderea saptamanii, in prezenta Comisarului Jan Figel si a directorului general pentru educatie, tineret si cultura, Odile Quintin, a avut loc vernisajul expozitiilor: fotografie??- Sibiu, Traditii si Contemporaneitate de Dumitru Budrala; Traditii Sasesti in Romania??- Sibiu Hermannstadt de Herman Fabini; caricaturi – “Personaje politice foste si actuale” de Mihai Avramescu; sculptura??- “Counting the time of the history” de Vladimir Cazan si prezentare cu demo a expozitiei??Cre@tive Romania: Romania’s Advanced eLearning Strategy. The Romanian eLearning System: AeL – Build to teach intelli – gently. Manifestarea s-a bucurat, de asemenea, de o mare participare din randul functionarilor comunitari (400 persoane), acestia manifestand un deosebit interes fata de valorile culturale si potentialul turistic al Romaniei.

Vineri, 19 ianuarie, in incheierea “Saptamanii Romaniei in sediile Comisiei Europene” si pentru marcarea aderarii tarii noastre la UE, Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa UE organizeaza un concert de Gala cu participarea trupei “Damian and Brothers, Filarmonika Rromanes”, care va prezenta proiectul “Inapoi la Radacini”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.