„Saptamana Prevenirii Criminalitatii” la Brasov!

„Saptamana Prevenirii Criminalitatii” la Brasov!

0 432

Cei mici vor invata cum sa se fereasca de potentiale pericole, de la traversarea strazii la evitarea strainilor care intra in vorba cu ei. Elevii de la Scoala Generala Nr. 30 au avu parte de o lectie interactiva: doi actori au simulat diverse scene

In saptamana prevenirii criminalitatii, copiii vor fi in centrul atentiei la Brasov. Cei mici vor invata cum sa se fereasca de potentiale pericole, de la traversarea strazii la evitarea strainilor care intra in vorba cu ei. Elevii de la Scoala Generala Nr. 30 au avu parte de o lectie interactiva: doi actori au simulat diverse scene iar copiii au ales modul de comportament adecvat in fiecare situatie.
A zecea editie a evenimentului national „Saptamana Prevenirii Criminalitatii” organizat de Politia Romana are ca scop reducerea numarului de victime ale circulatiei rutiere si infractionalitatii.
Judetul Brasov are un nivel de infractionalitate mediu, insa oamenii legii doresc ca acesta sa scada semnificativ.
Ingrijorator este insa numarul mare de accidente rutiere, cauzate atat de soferii indisciplinati, cat si de pietonii neglijenti. Politistii vor merge in aceasta saptamana in scoli pentru a le repeta elevilor regulile de circulatie.
La Scoala Generala 30, politistii le-au explicat elevilor ca nu au voie sa se abata pe drumul de la scoala spre casa si nici sa deschida usa persoanelor necunoscute atunci cand sunt singuri acasa.
Copiii au fost pusi in diferite situatii pentru a intelege mult mai bine cum se procedeaza in cazul neintelegerilor. Doi actori le-au demonstrat elevilor cum se poate aplana conflictul.
Cei mici au demonstrat ca stiu deja cum sa se fereasca de potentiale pericole, cum ar fi tentativele de furt al telefonului mobil pe strada.
Pana pe 3 octombrie, in toata tara se vor desfasura actiuni preventive, in randul elevilor si al adultilor, care vor primi si pliante informative. Astazi, la Brasov oamenii legii vor aborda la clasele de gimnaziu subiectul delincventei juvenile.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.