Saptamana politica 7 pe net

Saptamana politica 7 pe net

0 117


Sunt si oameni linistiti, foarte documentati despre cele mai la moda furculite si castroane de cus-cus, ca sa nu mai vorbim despre reproducerea la pinguini, dar care, ferice de ei, de-abia daca stiu cine-I prim ministru! Ei si ? A quoi bon?


Cum incepe sa te preocupe politica, cum devii mai agitat, ceea ce poate provoca afectiuni cardiovasculare! Un exemplu ar fi meciul “de infarct” dintre Parlament si Presedinte. Ambele tabere vor sa inscrie, logic, dar in poarta adversa, tot logic, doar Banel Nicolita ar putea incerca invers; dar asta-I deja fumata si consumata, asa ca revenim la Basescu si Parlament.


?


Consens, dar pe jumatate


Presedintele si Parlamentul mai au un singur dor: referendumul. Cata unitate! Parca nici nu mai are asa mare importanta ca Parlamentul vrea referendum sa-l dea jos pe Presedinte, iar Basescu vrea referendum sa-l dea jos pe Parlament! Unii se plang de dictatura lui Basescu, altii se tem, asemeni Elenei Udrea, ca vom transforma Romania intr-o republica parlamentara. Va dati seama? Presedintele ar avea un rol de d?cor, si cum Traian Basescu nu-i tocmai o papusa masculina, ar risca sa stea in vitrina mascat de masina lui Hardau.


La fel de nelinistiti sunt parlamentarii! Daca poporul nu i-a vazut cat de sus au ridicat mana cand si-au votat drepturile, daca televiziunile au filmat taman cand ei se aflau “in teritoriu”, ?era sa zic la Miami, dar acolo sunt consilierii de la sectorul 5? Cum mai afla tara de ei? Ar avea o sansa: sa-si gaseasca Ane-Marii de 25 de ani ca Petre Roman, ar toca presa zile in sir!


?


Motiunea Macovei


Parlamentul joaca dublu mixt: nu numai cu Basescu, ci si cu Macovei, care a nimerit fileul: senatorii au votat cu 81 de voturi pentru si doar 46 impotriva motiunea simpla initiata de parlamentarii Partidului Conservator impotriva ministrului Justitiei; 15-0. Si cat s-au chinuit impresarii Monicii sa ne-o prezinte de stalp al justitiei! Dar e randul ei la servici, incurajata de Emil Boc, care zice ca la motiune s-a gasit un vot in plus ( o fi tot nepoata Noricai Nicolai) si ca demiterea ei ar putea insemna activarea clauzei de salvgardare din partea UE. Nu stim cum vine aia cu clauza, dar ne este foarte teama! E exact ca si bau-bau, nu l-a vazut nimeni, dar ce fiori reci iti da pe sira spinarii cand auzi de el! Probabil ca premierul o va tine in functie. Fereasca-ne Dumnezeu de salvgardare, ce-o fi aia!


?


?


Alt referendum!


Microbul referendumului a patruns in randul tuturor institutiilor statului. Si Biserica vrea referendum, pentru interzicerea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Acum stiu eu ce sa zic, a avut dreptate Presedintele cu cei 20% de homosexuali de a devenit casatoria lor o problema nationala? Ce-i asa de urgent ca trebuie numaidecat sa ma trezesc devreme intr-o duminica si sa merg la vot?


?


?


Inca un bilet!


Conservatorii au mai scos din maneca un as: un alt document prin care presedintele ?a cerut o interventie in favoarea unei intreprinderi dintr-o anumita parte a oligarhiei. Dupa interventia pentru ALRO, la Seres, a fost scoasa din jobenul opozitiei, interventia in favoarea ?lui Dumitru Bucsaru, prietenul lui Dorin Cocos a lu` Udrea. Care interventie, ne-o reteaza Saftoiu? E o rezolutie, o practica frecventa la Cotroceni! Neindoielnic! Lavinia Sandru sustine ca vor mai apare astfel mostre de rezolutii, asa?incat ?nu putem sa n-o credem pe Saftoiu in problema practicii curente! De-aceea si-o fi incercat si Tariceanu bafta cu biletul ala galben si s-a facut de bafta!


Si ce ne doare de bilete atata timp cat Petre Roman a divortat cu 17 ani mai tarziu decat sperau fetele de la APACA ?Tragedie, nu alta!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.