Saptamana politica (6) pe net

Saptamana politica (6) pe net

0 121

Obisnuim sa spunem, folosind o zicala din popor, ca Romania e un sat fara caini! Saptamana care tocmai a trecut ma face sa ma indoiesc! Cum sa fie fara caini, un s(T)at plin de javre, dintre cele mai emancipate, care latra bilingv, nu la luna, cum se obisnuieste ci la integritatea Romaniei? Si-au ridicat cate-un picior si au picurat un contur marcandu-si un teritoriu numai al lor, unde sa se scarpine linistite de puricii autonomi si sa-si linga in tihna dosul.


Mai sunt si alte javre, mai putin deprinse cu bilingvismul dar pe deplin acomodate cu prostia, care nu prididesc sa si-o etaleze! Si pe astea le mananca, in special de politica externa!


?


Faptele:


Ambasadorul roman in Italia il povatuieste pe Prodi!


Ambasadorul nostru in Italia semneaza o tidula in care se ratoieste la Romano Prodi sa-si mentina trupele in Irak, asta in timp ce tendinta generala europeana este in favoarea retragerii acestor trupe. Mai grav e ca ambasadorul a semnat hartia cu nonsalanata cu care ar fi semnat un bilet insotitor pentru un buchet de flori trimis Monicai Belucci! Ministrul de Externe habar n-avea iar premierul a ramas ca traznit (cam multe i se ascund lui Tariceanu, n-ar fi momentul sa-si faca ordine in ograda?). Totusi sa nu care cumva sa credeti ca ambasadorul a facut-o de capul lui! Nuuuu! El a primit acordul unui functionar X din minister (mai, n-o fi fost portarul sau contabilul)?


In fine, sa speram ca nu-si pune Prodi mintea cu scriitorii de epistole pro-licurici!


?


Justitia isi face treaba!


Motiunea impotriva ministrului Macovei, depusa de PSD si sustinuta de PC si PRM a indignat puterea, care considera ca Monica Macovei si-a facut treaba si ca justitia functioneaza bine si la foc continuu! Fara indoiala, numai asa se explica de ce doar un miliard de lei din 525 la cat se ridica trambitata avere a lui Dumitru Sechelariu este considerata ilicita! Tot asa se explica si pedeapsa: da inapoi ce nu e obtinut legal! Mare branza! Din cateva ciorbe de burta servite (e ospatar de formatie), scoate el bacsisul asta!


?


Tariceanu mediatorul


Dupa ce a dat Presedintelui o replica neasteptat de dura, premierul Tariceanu si-a consolidat imaginea considerabil imbunatatita prin rolul de mediator intre putere si opozitie, pe care si l-a insusit. Dandu-i o lectie de fair-paly si responsabilitate politica, mai mult sau mai putin sincera, Premierul cheama fortele politice ostile presedintelui ?la ratiune, aratand ca nu este oportuna suspendarea inainte de europarlamentare! Care va sa zica PNL nu voteaza suspendarea? Nici macar Ludovic Orban? Vedem noi!


Aura de invingator in batalia asta i-a dat aripi lui Tariceanu, care se simte in forma si a inceput sa colinde cluburile de noapte! Un singur lucru ii scapa, anume ca in timp ce-si savureaza imbunatatirea de imagine, unii atenteaza la integritatea teritoriala a tarii!


?


Cu urna la cersit autonomie!


Liderii?CNS s-au organizat ca pentru evenimentul vietii lor si merg din casa in casa la petit voturi pentru autonomia Tinutului Secuiesc! Am mai spus si repet, secui s-au declarat la recensamant vreo 200 de suflete, dar se pare ca pentru liderii organizatiei mentionate, secui, maghiari, tot un drac inseamna! Ei vor trei judete despartite de restul tarii si-o tin tot intr-un delir cu asta! Ori le lipseste palinca si fac crize de abstinenta, ori le lipseste o doaga, ori vor cu disperare sa treaca granita la Brasov cu viza Schengen pe pasaport! Sau sa ii scoatem in afara legii! Domnu` Tariceanu, lasati cluburile, si-asa nu puteti inca sa dansati Salsa dar s-o puneti pe Macovei la munca se poate! Sa apere legile tarii! Nu mai vorbesc de Kovesi, de ce nu se autosesizeaza? Sau nu-i asa de grava incercarea de dezmembrare a tarii precum biletul lui Tariceanu?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.