Saptamana politica 49 pe net

Saptamana politica 49 pe net

0 261

Odata cu intrarea in luna decembrie gandurile incep sa se indrepte incetisor spre Mos Nicolae, spre Mos Craciun, spre bradul impodobit, spre cozonaci si sarmalute, spre colinde si sampanie.


Si totusi, gandurile noastre sunt deturnate din drumul lor spre magia sarbatorilor , inspre realitatea romaneasca trepidanta, asa incat, desi saptamana a inceput cu ghetele lasate la usa, se termina cu un partid nou (PLD),? cu un partid vechi care se congresuieste (PSD), un ?partid imprumutat din conturile Dunarea ce tocmai a parasit guvernarea(PC) si o situatie generala albastra. Vorba ceea: ceva nou, ceva vechi, ceva imprumutat si ceva albastru. Ca tot veni vorba, Emil Boc a numit PC-ul o mireasa imatura care cand se supara fuge la mama…A fugit la mama sa!


?


Guvernarea s-a moralizat peste noapte


Exasperarea prezidentiala privind solutia imorala din coalitie a luat sfarsit: Partidul Conservator a parasit barca guvernamentala. De parca mai conta o prostituata in plus intr-un bordel! Dar hai sa fie cum zice Basescu. Asadar toti ministrii conservatori, secretarii de stat si sefii de institutii aflate in subordinea guvernului, membri ai PC, si-au prezentat demisiile. Nu chiar in corpore, intrucat seful masoneriei Eugen Ovidiu Chirovici, Presedintele Agentiei Nationale pentru IMM-uri , initial a preferat sa paraseasca PC si nu Agentia, pe motiv ca PC a facut multe greseli. Multe, intr-adevar. Pana la urma Chirovici a lasat si Agentia pentru IMM-uri. OK? KO?


?


Noii ministri


Desi gestul PC ar fi putut sa genereze o criza guvernamentala, acest lucru nu s-a intamplat. Guvernul e obisnuit cu criza, o tine tot intr-o criza din ziua 1, asa ca s-au numit, nu chiar in liniste, alti ministri si basta: Gheorghe Motreanu la agricultura (a si depus juramantul), Varujan Vosganian cel respins la Bruxelles si care trebuia sa fie vicepremier a fost propus la economie. Deocamdata atat.


De fapt, zilele acestea, vorba unui politician brasovean, Tariceanu ne-a demonstrat ca se poate guverna si fara ministri! Supercarifragilistic!


?


?


Inca un partid


Credeam ca in materie de partide rien ne va plus. M-am inselat. Exista un potential imens. De fapt partidele din Romania sunt ca paramecii, se inmultesc prin diviziune. Din FSN au iesit FDSN si FSN; din FDSN au iesit PDSR si APR; din FSN a iesit PD; din PD au iesit PD si Partidul lui Petre Roman din PNCTCD au iesit PNTCD si Alianta aia cum i-o fi zicand, etc.


Din PNL, dupa ce s-a divizat in PNLAT (aripa tanara), PL 93, reunite iar in PNL, acum ies platformistii, care vor forma Partidul Liberal Democrat. De ce nu si Popular si Taranist? Vorba unui personaj din divertisment: ma intitulez Dumitru, arhitect, ginecolog si poet…


?


Wonderwomen din PD


“Femeia puternica, femeia democrata”, acesta a fost mottoul unicei candidate la functia de presedinte al organizatiei de femei a PD, Sulfina Barbu, Ministrul Mediului. Bine zis, bine gandit. Am si uitat de apa aia multa, care a fost destula, pentru toate pompele si alea unguresti si alea romanesti. Sulfina a fost aleasa Presedinte. Bravo Sulfina!


Dar bravo si Ancai Constantinescu, alias “Ciocul mic”! Ea a reusit sa surprinda esenta: “Doamnelor, nu sunteti femei normale,? sunteti extraordinare.” Norocul ei a fost ca nu s-a blocat microfonul la un moment dat.


?


P.S. Asteptam duminica, cu al ei Congres pesedist. Ce mai freamat, ce mai zbucium, ce mai falfait de aripi!


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.