Saptamana politica (4) pe net

Saptamana politica (4) pe net

0 186

Saptamana ce s-a scurs a stat sub semnul lui?“Ba pe-a ma-tii”!Basescu s-a certat cu Tariceanu, Tariceanu cu Basescu, Basescu cu Iliescu, Iliescu cu Basescu, Boc cu Geoana, Boc cu presa, Boc cu Udrea, Scotland Yardul cu Tony Blair.


In sfarsit am avut scandal pe saturate, spumos si din belsug, astfel incat chiar imi este imposibil sa-l redau cronologic, zau ca nu mai stiu in ce ordine s-au petrecut toate minunatiile. Eu scriu cum imi amintesc. Nici nu cred ca trebuie sa ne batem capul cu ordinea.


?


?


Suspendarea


Presedintele nostru, altminteri eminent jucator la cacealma, dupa ce si-a luat-o de la Tariceanu, spre deliciul celor care-l considerau pe premier un mototol, s-a gandit ca cel mai misto ar da la public sa loveasca in “edecul” Iliescu. Numai ca de data asta a nimerit-o ca nuca-n perete. Lumea nu stie ce-i ala edec, iar Iliescu e atat de sucit pe toate partile si dat la-ntors, ca nimic din ceea ce a turuit Basescu nu a mai atins emotional pe nimeni. Ba chiar a avut un efect contrar. In meciul de box Basescu-Tariceanu, un pumn in public n-are decat valoarea unui gest disperat si ce se cere sanctionat.


In plus, se pare ca opozitia nu si-a stricat cartusele aruncandu-le in aer cate unul, a somatie. Le-a pastrat si le-a tras pe toate la tinta:


????????? dezvaluirea lui Voiculescu privind traficul de influenta promovat de presedinte


????????? sutinerea de catre PRM si PC a suspendarii


????????? unirea PSD in ce priveste semnaturile stranse de la parlamentarii acestui partid pentru demararea procedurii


????????? aparitia transcrierii telefonului catre Boc


????????? scandalul sepepistilor


????????? intarea in scena a Laviniei Sandru cu solicitarea cercetarii lui Teodor Stolojan


Iata ca opozitia a reusit sa infaptuiasca Marea Unire.


?


Unirea


Saptamana trecuta a stat sub semnul Unirii, Unirea principatelor si Unirea opozitiei. Cu Unirea Principatelor treaba a stat cam asa: la Brasov nu s-a auzit nici musca. In anii trecuti s-au organizat in diferite puncte din oras spectacole folclorice condimentate cu vin fiert si mici plus Hora Unirii. Lume, cat cuprinde, abia mai faceau fata gardienii. In acest an nu ne-am mai unit, n-am mai sorbit nici Milcovul nici vinul. Oare sa fie din cauza faptului ca Primarul si Prefectul sunt democrati, Presedintele Consiliului Judetean Liberal iar Hora Unirii imnul social-democratilor? Sper ca nu.


Asadar in acest an, ne-am uitat la televizor cum au jucat altii Hora Unirii, punctul de maxim interes fiind Iasiul unde Presedintele, ati ghicit, a facut bai de multime, iar lumea l-a intrebat, ei bine, nu de sanatate, ci de Elena Udrea…Deh, discutii ca intre amici, doar cu presedintele suntem toti mai intimi, e de-al nostru.


Cat despre PSD, a fost momentul sau de glorie: urmand sfatul imnului, ca la nevoi si la durere e nevoie de cel putin doi, s-a unit cu PRM si PC si a strans semnaturile pentru demararea suspendarii lui Traian Basescu, care, 30 de zile ar putea avea foarte mult timp de bai de multime, intrucat treaba i-o va face Vacaroiu. Magistrala lucratura, daca pui la socoteala si tavaleala lui Boc in noroiul scandalului jurnalistilor santajisti din trustul Gazeta.


?


Boc implicat in scandalul “Trustul Gazeta”


Ziceam de-o lovitura magistrala. PD parea intangibil si inatacabil. Ba mai mult, cand Udrea, zisa Nutzi spaima Constitutzii, a spus usor peltic, din varful limbii, ca si-a amintit de un bilet cu antet prin care Premierul ii cerea lui Basescu sa intervina in favoarea lui Patriciu, ai fi zis ca democratii l-au apucat pe Dumnezeu de-un picior. In realitate au apucat cu amandoua mainile picioarele Elenei Udrea, careia, dupa ce si-a revenit din amnezia de doi ani, i-au tras un perdaf zdravan, interzicandu-i sa mai aiba amintiri fara sa-si consulte partidul.


Cam tarziu! Bulgarele se rostogolea la vale. Lasa ca a aparut si biletul lui Basescu adresat lui Seres, dar a aparut si telefonul unuia dintre santajistii din Trustul Gazeta catre Emil Boc, prin care primarul era rugat sa intervina pentru obtinerea unor favoruri de catre solicitant. Si Boc n-a zis nu, chiar daca ulterior, sustine el, n-a intervenit. Pacat ca n-a fost telefon 3G, cred ca l-am fi vazut pe Boc in pozitie de drepti, prezentaaati arm`!


Si colac peste pupaza, intra in joc Lavinia Sandru si anunta ca va trimite doua adrese, una catre Administratia Prezidentiala si cealalta catre Corpul de Control al Premierului. Ea cere lamuriri in legatura cu un eventual trafic de influenta a lui Theodor Stolojan in perioada in care a fost consilier prezidential. Ghici ce-ar putea spune corpul de control al primului ministru!


Iata cum, tot ce inseamna Basescu si persoanele din jurul sau se prabusesc gramada precum cladirile dinamitate controlat!


?


Biletul “roz” al lui Tony Blair


Orice-ar zice Corpul ala de control, e de bine. Putem sa plasam totul sub semnul integrarii europene. Englezii fac la fel. Scotland Yardul e pe urmele lui Tony Blair. I-a gasit in birou, la un control (oare tot asa de inopinat cum si-a aminit Udrea de biletul cu antet?) un bilet!! Din care reiese ca toti cei care au sponsorizat partidul laburist au primit titluri. Aici ar trebui sa zambim cu gura pana la urechi. Si la noi se plateste scaunul de senator, de deputat, votul, ce mare branza a facut Blair ala de-l lauda atata ai lui?


Parca totusi nu pot sa nu ma gandesc la o anumita Axa Bucuresti – Londra – Washington. SRI- Scotland Yard – CIA?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.